Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Ädelfors folkhögskola

Ansök till Lärarassistent på distans VT 2022
Utbildningen är ettårig och går som distanskurs med fyra obligatoriska närträffar. Mellan de obligatoriska träffarna bedriver du självstudier, individuellt och i grupp via lärplattformen Google apps for education. Se nedan.

Ansök till Allmän kurs VT 2022
Allmänn kurs är för dig som saknar grundskole- och/eller gymnasiekompetens. Här kan du under 1-4 år i lugn och ro studera de ämnen du saknar för att nå behörighet mot studier på yrkeshögskola eller högskola.. Se nedan.

Höst-helgkurser 2021
Välj bland tretton olika kortkurser; från Gärdsgårdsbygge till Qi gong. Gillar du arbeta praktiskt? Prova Läderhantverk eller Täljning. Se nedan.

Internat
Skolans internat består av ca 100 rum. Rummen är på ca 23 kvm och har dusch/toalett och gemensamt kök. För dig som har behov att bo i ett anpassat boende kan vi erbjuda lägenheter om ett rum och kök på ca 50 kvm.

Fritid
Du erbjuds stora möjligheter till en aktiv fritid. Det finns motionsspår, elljusspår, motionslokaler, paintballbana, tennisbana och bastu. Här kan du spela bangolf, bordtennis, boule, volleyboll, biljard eller prova på bågskytte. Skolan har dessutom ett välsorterat bibliotek samt ett elevcafé där du kan titta på tv, spela spel eller bara umgås.

Känn dig för kurs
För dig som har behov av särskilt stöd eller anpassningar finns det möjlighet att komma till skolan på en känn dig för kurs. Du som studerande har möjlighet att lära känna skolan och personalen samtidigt som vi får möjlighet att bli bekant med dig. En sådan kurs är av stort värde om du funderar på att söka till någon av våra långa kurser.

Tillgänglighet
Våra kurser och utbildningar är också tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Genom vår filial erbjuder vi även Allmän kurs i Jönköping.

• Läs mer på www.adelfors.nu
• Läs mer om filialen på www.jfh.se.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan och samtliga kurser och utbildningar är tillgängliga och öppna för dig med funktionsnedsättning. Vi använder oss av individuellt anpassade studieplaner. Fysisk träning och boendeträning vävs in i studierna. Vi har 29 lägenheter med olika grader av anpassning. På skolan finns assistenter dygnet runt. Assistenterna ger dig stöd och hjälp i undervisningen, i boendet och på fritiden. Språkverkstan är till för dig som har läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi.

Hitta hit

Postadress:
Ädelfors folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress:
Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00

E-post:
info@adelfors.nu

Webbadress:
www.adelfors.nu

Huvudman:
Föreningen Ädelfors folkhögskola, Arbetarrörelsen i södra Sverige.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
5 mars 2021 (Digital)

Övrig information:
Internat med 100 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola

Svenska från dag ett