Allmän kurs teater och engelska Visingsö - Brighton

Behörighetsgivande kurs Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj 2024
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Bli bättre på engelska och utvecklas inom teater samtidigt som du läser in gymnasieämnen. Allmän kurs med engelska och teater är ett år där du spenderar hösten på Visingsö och våren i Brighton.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 2 sep 2024 - 6 jun 2025

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Brighton (England)

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Vi erbjuder de gymnasiegemensamma ämnena du behöver för att bli grundläggande behörig för högskolestudier: Engelska 5, 6, Samhällskunskap 1a1 och 1a2, Historia 1a1 och 1a2, Religion 1, Svenska 1, 2, 3. Naturkunskap 1a1 och Matematik 1.
I engelska kan du dessutom få en särskild behörighet i upp till steg 7.
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen inom teater och konst samt hälsa och idrott. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Teater
Undervisningen i teater och drama kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. Att utvecklas inom teatern kan hjälpa att stärka individen, självkänslan och den kreativa potentialen. Teater bidrar till din förmåga att möta utmaningar och till ett ökat välbefinnande.

Du får bland annat lära dig grundläggande metoder för scenisk framställning inom teatern. Du förväntas bidra till undervisningen genom att aktivt delta vid lektionerna och göra de förberedelser som krävs inför varje lektionstillfälle. 

Som deltagare kommer du ges möjlighet till mindre uppspel under kursens gång.

Kom och visa din nyfikenhet och vilja, vi kommer utvecklas och ha roligt tillsammans, utan att vara rädd för att göra ”fel”! Vi kommer att göra massor av ”fel”! Det är då vi får nya insikter och tankar!

Engelska
I Brighton intensifieras språkträningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen och dramaprofilämnet lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och olika projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs engelska/drama passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och samtidigt utveckla din skådespelartalang. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen varvat med dramaövningar. Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.braheskolan.se/#/kurs/allman-kurs-teater-och-engelska

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln