Irländsk folkmusik

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som spelat ett melodiinstrument (fiol, flöjt, mandolin, banjo, dragspel, harpa, gitarr etc) i minst två år och är mycket sugen på att lära dig spela irländska reels, jigs, polkor mm på ett autentiskt vis.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 7 jun 2024 - 11 jun 2024

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Under 5 dagar utforskar vi några irländska låtar/melodier och dess ackompanjemang tillsammans i den idylliska miljön som Braheskolan på Visingsö utgör.

Under fem dagar utforskar vi några irländska låtar/melodier och dess ackompanjemang tillsammans i den idylliska miljön som Braheskolan (Visingsö folkhögskola) utgör. Observera att detta inte är någon sångkurs utan enbart en instrumental låtspelskurs.

Kursledare: Jennikel Andersson. Läs mer på: www.jennikel.se
Kursstart:
Fredag med lunch. 
Kursslut: Tisdag med lunch.

Kursledare är Jennikel Andersson, den virvlande irländska fiolkvinnan från Sörmland som grundat en egen irländsk folkmusikutbildning i Sverige. Hon har lärt sig all sin irländska folkmusik genom många och långa resor till den gröna ön i väst, Irland. Hon är en inspirerande och besjälad pedagog med sin passion för människan och hennes utveckling. Jennikel håller även terminsutbildningar i irländsk folkmusik på halvfart/distans på Väddö folkhögskola.

“Jennikel Andersson är på många sätt en unik musiker. Genom sin gedigna bakgrund och stora kunnande har hon mer eller mindre på egen hand byggt upp en struktur och ett nätverk för den irländska musiken i Sverige. Hon har inspirerat mängder av musiker i alla åldrar, och vi som ingår i den irländska folkmusikcommunityn i Sverige kan omöjligt undgå att märka den våg av nya musiker som dyker upp på festivaler, spelträffar och konserter. En överväldigande majoritet av dem har en sak gemensamt: de har funnit den irländska musiken genom Jennikel Anderssons konstnärskap."
– Markus Tullberg (Frilansmusiker, doktor och lärare vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet)

För mig (Jennikel Andersson) känns det lite extra roligt att få hålla kursen just på Visingsö, eftersom det var där jag startade upp mina irländska terminslånga utbildningar år 2009. Jag ser mycket fram emot denna sommarkurs på öa!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/irlandsk-folkmusik-sommarkurs

Fler kurser inom: Musik Folkmusik

Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär

Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/