Shalom Teambibelskola (Oskarshamn)

Profilkurs Mariannelunds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Shalom teambibelsskola är en praktisk teambibelskola där du får fördjupa dig i din tro och samtidigt använda dina intresse för Guds rike.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 15 dec 2023

Plats för kursen: Oskarshamn

Kontakt: Matilda Borgemo

Telefon: +46704 689 416

E-post:
matilda@shalommission.se

Shalom teambibelsskola är en praktisk teambibelskola där du får fördjupa dig i din tro och samtidigt använda dina intresse för Guds rike. Varje vecka kommer du att få bibelundervisning samt möjlighet att upptäcka mer av dina andliga och kreativa gåvor. Du får även undervisning i ledarskap och lär dig hålla andakter och aktiviteter för barn- och ungdomar.

Skolan finns i Oskarshamn och drivs av Mariannelunds folkhögskola i samarbete med organisationen Shalom Mission.

Shalom Mission har även en lägergård i Vemdalen där du får du prova på alpina aktiviteter, evangelisation och fjälliv. Under året kommer du även få möjlighet att åka på flera missionsresor. Exempel på våra resmål är Grekland, Tanzania och Estland.

Undervisningsämnen

 • Bibelundervisning – Gamla och Nya Testamentet
 • Ledarskap
 • Gåvoupptäckande
 • Personlig andakt
 • Båtkunskap och möjlighet att läsa navigation
 • Tillval: Kreativa uttryckssätt – Lovsång, drama, dans och media
 • Tillval: Sport

Välj ditt team

När du söker till teambibelskolan väljer du ett av följande team.

Båt- och reseteam

I Båt- och reseteamet får du vara med och fungera som besättning på missionsbåten Shalom, samt leda olika ungdomsgrupper som är på läger ombord och andra grupper. Du behöver inte ha några tidigare båtkunskaper, utan kommer få lära dig efterhand. Missionsbåten Shalom är ett relativt stort fartyg som är 34 meter långt och det finns 40 sovplatser ombord. Du får även vara med och evangelisera och besöka olika platser och församlingar.

Församlingsteam

I Församlingsteamet får du vara med och praktisera som barn- och ungdomsledare i en församling i Oskarshamn eller i Kalmar samtidigt som du är på skolan vissa dagar och får undervisning i Bibel och ledarskap. Hitta vägar att nå ungdomar genom sport, teknik, dans, musik eller något helt annat. Det här teamet ger dig möjlighet att formas som ledare i en miljö med bra förebilder som kan vägleda och coacha dig.

Mat och boende

Du kommer att leva och bo på Villa Shalom i Oskarshamn tillsammans med ditt team. På Villa Shalom bor du granne med havet. Det finns rum med 1-5 bäddar och ett gemensamt kök, bastu, tvättstuga, samt flera olika sällskapsutrymmen. På tomten har du tillgång till grill och stora gröna ytor. Intill Villa Shalom finns det fina promenadstråk, utegym, volleybollplan och motionsslinga. Det är även gångavstånd till centrum.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://mariannelund.nu/kurser/externa/shalom-oskarshamn/

Fler kurser inom: Bibelkurs Mission

Mariannelunds folkhögskola

På Mariannelunds folkhögskola får du möjlighet till personlig utveckling och fördjupning. Här kan du tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal växa som människa och bli rustad för livet. Skolan präglas av en kristen grundsyn där alla, oavsett tro och uppfattning, är välkomna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mariannelunds folkhögskola
Centralgatan 7
598 98 Mariannelund

Besöksadress: Centralgatan 5-10

Telefon: 0496-215 50
E-post: info@mariannelund.nu
Webbadress: http://www.mariannelund.nu/