Textiltryck grundkurs - distanskurs

Ansökan stängd

Textiltryck grundkurs - distanskurs

Mullsjö folkhögskola

Ansökan stängd

Distanskursen är till för dig som vill lära dig mycket om att trycka egna mönster på tyg. Ditt textila intresse och din nyfikenhet på färg, mönster och tyger är goda förkunskaper.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd:

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Distanskursen innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan: 10-12 sept, 15-17 okt, 3-5 dec. Kostnaden för dessa är: helpension 8 195 kr (delbetalas)

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 17 dec 2021

Kontakt:
Elisabeth Johansson Jonsson

Telefon: 0392-374 00
E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se


Du får grundläggande kunskaper i textiltryck genom praktiskt arbete i vår Textilateljé.
Du experimenterar med textiltrycksfärg på tyg, och lär dig olika grundläggande trycktekniker som färgsättning av tyg och blocktryck, till mer avancerade screentrycks tekniker som fotoscreen med fotoöverföring.
Du lär dig grundkunskaper i mönsterformgivning för tryckmönster, färglära, samt materialteori.

Utbildningen är en distanskurs på halvfart som innefattar tre obligatoriska helgträffar på skolan, då vi arbetar med textiltryck i skolans välutrustade Textiltrycksateljé. I skolans materialbod finns det möjlighet att köpa allt material du behöver på kursen.

Mellan träffarna på skolan håller vi kontakt via en digital plattform, och du behöver tillgång till en dator med internet. Du arbetar då självständigt med distansuppgifter hemma, som du sedan trycker på tyg vid träffarna på skolan. Du har möjlighet att få personlig handledning av lärare med dina textila uppgifter.

Kurstid
23 augusti – 17 december 2021

Träff 1: 10-12 september
Träff 2: 15-17 oktober
Träff 3: 3-5 december

Ansökan
Du skriver ett personligt brev och berättar lite om dig själv, samt om du har arbetat med någon textil teknik tidigare. Du skriver också om vad du har för förväntningar och mål med kursen.