Gör din egen fotobok

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 3 aug 2024

Kostnader: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Hur gör man en intressant Fotobok? Har du drömt om att ge dig själv tid till att göra ett urval bland alla dina fotografier? Äntligen kan den drömmen bli verklighet.

Det här är kursen för dig som har ett personligt fotoprojekt. Projektet kan handla om din familj, en resa du har gjort, ett bröllop, en historisk tillbakablick om familjemedlemmar eller så har du ett stort intresse för exempelvis trädgård, blommor, husdjur som du skulle vilja skildra i en fotobok.

  • På kursen får du lära dig att formge en fotobok.
  • Du får hjälp med att hitta berättelsen. Vad är det du vill berätta med din fotobok?
  • Du får tid att göra ett bra urval av dina bilder som passar in i ditt projekt.

Dialogen med andra kursdeltagare och handledning av kursledaren kommer att underlätta processen.
Vilken rytm och vilket flöde du behöver för din fotobok, prövar vi oss fram till genom att göra små utskrifter av bilderna och på så vis se resultatet i en bokdummy. En bokdummy gör det enklare att överblicka sina idéer samt att hålla ihop storyn. Tillsammans tittar vi på bilder och försöker hjälpa varandra att hitta den röda tråden i berättelsen. Vi klistrar in bilder i ett häfte med blanka blad, för att få en känsla av hur det senare kommer att se ut i den digitala versionen. Denna övning gör dig bättre på att hålla teman och struktur, vilket är en användbar kunskap på fler forum som exempelvis Instagram.

Vi kommer dessutom att arbeta med korta texter, såsom bildtexter, boktitel samt förord. Du får lära dig att skapa ett intressant omslag till din fotobok. Boken kommer att bli unik, välgjord och helt enligt din personliga design. Slutprodukten kommer att passa som en fin present.

Program som kommer att användas under kursveckan:

  • För att bilderna ska upplevas som att de hör ihop, ska vi på kursen använda bildbehandling och göra bilderna lika i ljushet, kontrast och färgbehandling. Du behöver ha någorlunda erfarenhet av Adobe Photoshop eller Lightroom för att kunna följa kursledarens tips och idéer. Du får även lära dig att ge en mer konstnärlig känsla och personlig stil till dina bilder.
  • När vi arbetar med våra fotoböcker, kommer vi att jobba med programmet Crimsons Frontbook, där du kommer få hjälp att förstå hur programmet fungerar.

Detta är inte en kurs i fotografering, utan en kurs i att sammanställa bilder som du redan har.

  • Skissa gärna på en idé innan kursen
  • Organisera dina bilder som du vill ha med i ditt projekt innan du kommer.
  • Du behöver ta med dig digitala filer med minst 30 bilder och inte fler än 50 bilder, som vi tittar igenom för att välja vilka bilder som passar ihop.

Gör den här veckan till din egen, där du får tid och handledning i att göra färdigt bilder och formge en fotobok. Du kommer njuta och få glädje av din egendesignade fotobok.

 

Kursledare:

Jaana Plate, fotokonstnär och fotolärare på Mullsjö folkhögskola, har gått Fotokurs på Kulturama i Stockholm, arbetat som assistent till Christer Strömholm med flera. Jaana har även gått en kurs i grafisk design på Berghs. Har haft ett flertal utställningar i Skövde, Jönköping, Falköping, Mariestad mm.

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/