Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 29 jun 2024

Kostnader: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

I den här sommarkursen arbetar vi med mindre mosaik som man kan ha inomhus men även som utsmyckning för trädgården.

Mosaiktekniken har använts i tusentals år för att utsmycka väggar eller golv i antika byggnader. Även i moderna tid har man lagt mosaik på olika platser tex Antoni Gaudí i Barcelona.
I den här sommarkursen arbetar vi med mindre mosaik som man kan ha inomhus men även som utsmyckning för trädgården.

Tekniken är väldigt enkel och det är bara fantasin som sätter gränsen. Vi börjar enkelt med ett grytunderlägg eller liknade för att lära känna material och verktyg. Därefter kan man planera ett större mosaik som tex fågelbad, tavla eller en bordskiva. Man kan lägga mosaik på nästan alla material såsom keramik, metall, glas eller trä.
Det finns möjlighet att skapa små skulpturer och lägga mosaik på. Om man vill kan man arbeta med en relief och bygga på olika höjder på en platta. Som trädgårdsutsmyckning kan man tillverka skalbaggar eller blommor.

Material samt verktyg finns att köpa på plats. Räkna med ca 600 – 1000 kr, men förbrukning avgör förstås kostnaden.
Har du idéer eller föremål som du önskar lägga mosaik på eller material som exempelvis gammalt porslin, stenar eller snäckor kan du ta med detta. Har du speciella önskemål, behöver jag veta det i förväg, för att ta med rätt material. Har man inga idéer så hittar man inspiration i materialet.

 

Kursledare

Angelika Geiger har gått glasmästare utbildningen i Berlin som hon avslutade med ett gesällprov och efter några år med ett tyskt mästarbrev inom glasmästaryrket. I många år har hon arbetat med inramningar och blyinfattningar, varit anställd på olika glasmästerier inom byggbranschen.
Under en period var hon ansvarig för hantverk på glasverkstan på Konsthögskola Berlin-Weissensee. Angelika har även varit lärare på hantverkskammarens utbildningsverkstad för glasmästaryrket i Berlin. År 1996 startade hon eget företag för design och tillverkning av blyinfattningar i Cottbus (söder om Berlin). 2005 flyttade familjen till Borås/Dalsjöfors. 2007 startade Angelika företaget Glasateljén, i Dalsjöfors. 2017 öppnade hon butik och verkstad i Göteborg.

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)

Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.mullsjofolkhogskola.se/kurs-konferens/sommarkurser/mosaik-v-26/

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/