Silversmide

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 29 jun 2024

Kostnader: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjo folkhögskola

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Silversmide med tyngdpunkt på hantverk och formgivning. För dig som är nybörjare men även för dig som har provat på silversmide tidigare.

Silver är en fantastisk vacker samt formbar metall och ett mycket gammalt hantverk. Vi arbetar med de grundläggande momenten såsom sågning, filning, lödning, slipning och diskuteras dessutom form och design. Vi blandar in andra metaller och material, både ädla och oädla samt stenar för den som vill. Vi inriktar oss främst på smycken men det kommer även att finnas möjlighet att prova mindre corpusarbeten, t ex skål eller dosa. Denna kurs riktar sig både till dig som är nybörjare samt för den som har lite mer erfarenhet.

Kursledare:

Anna Neudorf, utbildad på Estetlinjen Mullsjö folkhögskola, Hellidens konsthantverkslinje och Guldsmide och Designlinjen i Falköping. Genomförde praktik som silversmed på silversmideskooperativet Kamasan i Indonesien. Arbetar nu som cirkelledare i silversmide och har egen verkstad med tillverkning och kursverksamhet.

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.mullsjofolkhogskola.se/kurs-konferens/sommarkurser/silversmide-v-26/

Fler kurser inom: Smide / Silver Silver Smycken

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/