Alla behöver en podd!

Ansökan stängd
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver ha god datorvana. Förkunskaper i film/ljud/bildredigering är bra. Du behöver också ha egen dator med licens på Adobe Audition.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 8 aug 2024

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustavsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Hur skapar man sin egen podd? Hur spelar man in - och hur når man ut med den? I kursen Alla behöver en podd, lär du dig skapa din podd från grunden genom både praktiska övningar och teorigenomgångar. 

Har du något intressant att berätta? Eller ett ämne som du verkligen brinner för och vill prata om? Då är kanske en podd rätt för dig!

I en podd står rösten och det personliga samtalet i fokus, den naturligaste formen av kommunikation och ett av de absolut bästa sätten att förmedla något till sin publik.

I kursen går vi igenom allt ifrån hur du hittar ett ämne för din podd som passar din målgrupp till hur du tar din idé till färdig podd. Du får lära dig strukturera en podd, skriva manus och planera innehåll till olika avsnitt.

Du lär dig grunderna i intervjuteknik och hur man leder ett samtal. Mycket tid kommer också att läggas på att gå igenom de tekniska grunderna för hur du spelar in och redigerar din podd så att den håller god kvalitet.

Avslutningsvis tar vi även upp hur du publicerar din podd på olika digitala plattformar som t ex Spotify, Apple Podcast och Youtube, samt hur du kan marknadsföra din podd via sociala medier. 

Kursen fokuserar på de praktiska momenten - att skriva, prata, spela in, redigera och publicera - men kommer även att innehålla teorigenomgångar där vi bl a går igenom hur du kan jobba med podd som kommunikationsverktyg för att nå ut till din målgrupp.

Undervisningen sker i Svf:s välutrustade poddstudio där du kommer att få bekanta dig med den senaste inspelningstekniken. Under kursens gång kommer du även att få tips på vilken egen utrustning du själv kan införskaffa för att fortsätta ditt poddande.

Kursen leds av Håkan Montelius, journalistlärare och poddproducent med över tio års erfarenhet som programledare och reporter inom radio och tv..

Max antal deltagare: 16

 

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/