Hundtränare

Ansökan stängd
Skola:
Sommenbygdens folkhögskola
Plats:
Tranås - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet, andra meriter och personlig lämplighet. Det personliga brev du skickar med vid ansökan har stor betydelse. Slutlig antagning sker efter intervju med dig tillsammans med din hund. Datorvana krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
4 obligatoriska träffar
180 obligatoriska nätträffar

Plats för kursen: Klubbarp

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri, men du betalar 1700 kr/termin varav 700 kr betalas för att täcka kollektiva kostnader som försäkring under skoltiden, visst studiematerial och kopiering. Resterande 1000 kr/termin disponerar du i gruppen för aktiviter.

Kontakt: Therese Arvestrand

E-post:
therese@sommenbygden.se

Hundtränare är en grundutbildning, för dig och din hund, på heltid under ett läsår. Du läser utbildningen på distans med fasta träffar vid datorn och 4 veckor på plats tillsammans med din hund. 

Utbildningen är för dig som vill fördjupa din kunskap i ämnet hund med fokus på hundträning och inlärning. Teori och praktik varvas och din egen hund kommer att vara din träningskompis under utbildningens gång.

Utbildningens syfte är att du ska bli en bättre hundtränare, där vi lägger stor vikt vid att generellt förstå hundar bättre och att bli uppmärksam på hur du själv agerar i olika situationer men också att du efter avslutad utbildning skulle kunna starta eget inom hund om du så önskar. Utbildningen är CSN-berättigad. Du kommer att få lära dig olika sätt att aktivera din hund, andras hundar, aktivering anpassat till hunden som art samt olika raser och till individen.

Utbildningen är uppdelad i block och innehåller bland annat både olika inlärningsprinciper, klickerträning genom olika lekar, olika former av spårtekniker, trix och skojmoment samt friskvård och första hjälpen. Även du som person får verktyg för att när utbildningen är genomförd klara uppgiften som hundtränare.

ÄMNE

Inlärning hos både hund och människa, klickerträning, vardagsproblem och lösningar, friskvård för både förare och hund, nosarbete, rallylydnad, lydnad, heelwork to music, dogparkour, berikning, trixträning och freestyle. Mental träning för hundtränaren, stresshantering, mindfulness, planering och bullet journaling, första hjälpen på hund, hunddagisteori, metodik, pedagogik och problemlösningar.

Vi anlitar föreläsare och har ett nära samarbete med branschen.

Utbildningen är på heltid under två terminer, vilket innebär att du har ca 20 lektionstimmar per vecka i olika ämnen under läsåret och därutöver tillkommer tid för inläsning av litteratur och hemuppgifter. Distansstudierna i detta fall innebär att du kopplar upp dig på din dator och är delaktig i våra lektioner hemifrån. I dem ingår det bland annat liveträning, där vi tillsammans tränar med våra hundar, föreläsningar, grupparbeten och diskussioner.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har du en gedigen kunskapsbank som du kan använda för din egen och din hunds skull men också för att kunna lära andra.
Du har efter avslutad kurs ett diplom som hundtränare, hundinstruktör, hunddagisföreståndare och hundproblemsutredare (hundpsykolog).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/utbildning/hundtranare/

Fler kurser inom: Djur

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Sommenbygdens folkhögskola

I mysig miljö skapas snabbt gemenskap och möjlighet att få nya kompisar. Du lär känna all personal och får stöd och hjälp via din egen mentor. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sommenbygdens folkhögskola
Ydrevägen 13
57335 Tranås

Besöksadress: Ydrevägen 13

Telefon: 0140-65960
E-post: info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/