Konst och Måleri - Med andra ögon

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sörängens folkhögskola
Plats:
Nässjö - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: 5200kr

Kontakt: Sörängens Expedition

Telefon: 010-2433500

E-post:
sorangens.folkhogskola@rjl.se

I denna sommarkurs inom konst är det din egen måleriska process som står i centrum. 

Kanske har du redan ett projekt igång, men behöver lite hjälp på vägen? Andra ögon som inte ser det du ser? Eller kanske du har en idé om vad du vill gestalta, men inte riktigt vet i vilken ände du ska börja?

Syftet med kursen är att ge vägledning och nya perspektiv. Tillsammans diskuterar vi var ditt bildskapande befinner sig och vart det är på väg. Om du vill ägna kursveckan åt att arbeta med närliggande tekniker såsom teckning eller collage går det bra. Kursens tyngdpunkt ligger dock på måleriska frågeställningar: bland annat kommer olika sätt att använda sig av komplementärfärger att belysas.

Under kursens gång arbetar vi individuellt, men vi kommer att ha flera gemensamma genomgångar där vi samtalar kring varandras arbeten. Dessutom kommer varje arbetsdag att inledas med en kortare bildföreläsning som anpassas efter deltagarnas olika konstnärliga processer.

Kursledare: Monika Marklinger
Monika Marklinger är utbildad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm och på Konsthögskolan Valand i Göteborg. Monika har sin konstnärliga utgångspunkt i måleriet, men arbetar också med installationer, collage, teckning och text. Hon har ställt ut i en rad olika sammanhang, såväl i Sverige som internationellt, och är bland annat representerad på Statens konstråd och Moderna Museet. Parallellt med sitt konstnärskap har Monika haft många uppdrag som föreläsare och pedagog. Under sommaren 2024 håller hon även i kursen Bildvärldar vid Biskops-Arnö Nordens Folkhögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://rjl.se/Sorangensfolkhogskola/sommarkurser/bilderbok/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Sörängens folkhögskola

Sörängens folkhögskola är en skola med kulturprofil. Skolan grundades av landstinget i Jönköpings län redan 1876 och sedan 1915 ligger den på sin nuvarande plats. "Jönköpings folkhögskola" är vår filial och den ligger granne med högskolan i Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sörängens folkhögskola
Rågången 4
571 38 Nässjö

Telefon: 010-243 35 00
E-post: sorangens.folkhogskola@rjl.se
Webbadress: http://www.rjl.se/sorangensfolkhogskola