• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Baskurs Teori & Praktik

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Helena Petersson

Telefon: 010-244 90 24

E-post:
helena.petersson@rjl.se

Behöver du läsa in en grundskole- eller gymnasiekompetens i ett tempo som passar dig? Vill du kanske jobba med särskolans kurser, kombinera nationella kurser med särskolekurser eller kombinera teoretiska studier med praktik? Då är basprofilen Teori och praktik på Värnamo folkhögskola något för dig!

Vi erbjuder en individuell utbildning där vi tillsammans utformar ett personligt schema efter dina egna förutsättningar och ambitioner. Du kan kombinera kurser på Baskursen och Allmän kurs.

Utöver grundskole- och gymnasiekurser, erbjuder vi profilkurser. De är till för att stärka självkänsla, självförtroende och för att må bra.

När du börjar på skolan kommer du och din klassföreståndare att göra upp en individuell studieplan för dig. Du väljer att läsa de kurser som du saknar godkända betyg i eller behöver repetera. 

 

Vuxna med funktionsnedsättning går på skolans Baslinje på hel- eller deltid. Rekrytering från bl a Jönköpings och Kronobergs län. Vi bestämmer studiebesök och en längre resa tillsammans.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.rjl.se/Varnamofolkhogskola/Kurser/Baskurs/Teori-och-praktik/

Värnamo folkhögskola

Värnamo folkhögskola - mötesplatsen för studerande i olika åldrar, med olika erfarenheter, från hela landet. Med moderna utbildningslokaler, egen idrottshall och internat har vi har plats för ca 200 studerande. Som landstingsskola vill vi lyfta folkhälsan. Vi är en rök- och drogfri skola, centralt belägen i Värnamo med närhet till kommunikationer och service.

Läs mer om skolan

Postadress:
Värnamo folkhögskola
Västhorjavägen 9
331 35 Värnamo

Besöksadress: Västhorjavägen 9

Telefon: 010-244 90 10
E-post: varnamo.folkhogskola@rjl.se
Webbadress: http://www.rjl.se/varnamofolkhogskola