Medicinsk sekreterare

Ansökan stängd
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen med grundläggande högskolebehörighet eller motsvarande. Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan, där du beskriver dig själv, varför du sökt kursen och din syn på yrket medicinsk sekreterare.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 12 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Se skolans hemsida.

Kontakt: Jimmy Lagesson

Telefon: 072-4658279

E-post:
jimmy.lagesson@hogalid.nu

För dig som vill jobba som medicinsk sekreterare inom hälso- och sjukvården och som vill få kunskap inom medicinsk dokumentation, anatomi och fysiologi.

 

 

Den här kursen varvar studier med praktik, för att ge de kunskaper som krävs för att arbeta som medicinsk sekreterare.

Kursinnehåll

Patientrelaterad dokumentation, Vårdjuridik, Anatomi och sjukdomslära, Kommunikation/Svenska, Medicinsk engelska, Diagnosklassificering, Farmakologi, Informationsteknik, Arbetspsykologi, Praktik och Examensarbete.

I kursen får du nödvändig kunskap om det administrativa arbetet och vilka lagar och regler som gäller för medicinska sekreterare. Vi fokuserar även på de medicinska kunskaper som krävs för att du ska kunna utföra ett korrekt och patientsäkert arbete.

20% av kursen består av praktik. Syftet är att du ska omsätta och förankra dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. Praktiken ska ge dig förståelse för, och kunskap i, dokument- och patientflöden inom vården. Den ska också ge dig färdigheter i patientrelaterad administration och kunskap om verksamhetens organisation.

Kursen är 2-årig

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/profilkurser/medicinsk-sekreterare/

Fler kurser inom: Vård / Omsorg

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/