• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  5 maj 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

För dig som har en stor passion att framföra livemusik, som vill uppleva att uppträda med ett tight och välrepat band inför en publik och som vill uppleva att turnera.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande. Personligt brev tillsammans med din ansökan, där du beskriver dig själv och din musikaliska bakgrund och antagningsfilm i form av videofil eller en länk där du musicerar.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Rob Easley

Telefon: 072-4528934

E-post:
rob.easley@hogalid.nu

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Musik på scen erbjuder dig en möjlighet att prova hur det är att uppträda på scen och att utvecklas tillsammans med andra, i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att kursen ska ge dig säkerhet och förmåga att musicera inför publik och att fungera som både ledare och musiker i olika sammanhang.

Kursen har inte som mål att vara direkt förberedande för musikhögskola. Däremot ger vi respons och information om krav för att studera vidare. Även om vi inte jobbar mot direkta ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och fortsatta studier.

Kursinnehåll

Ensemblespel, Föreläsningar om musikbranschen, STIM och starta företag, Improvisation, Låtskrivning, Musikteori, Rytm och sång, Teknik, Övningsmetodik

Gästföreläsare gör besök med workshops och föreläsningar. Genom praktisk erfarenhet och reflektion får deltagarna träna på förmågan att i grupp formulera och arbeta mot gemensamma mål.

Målet med kursen är att ge möjlighet till en kreativ musikalisk utveckling samtidigt som kursen ger en inblick i och förståelse för sceniskt arbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hogalid.nu/profilkurser/musik-pa-scen/

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln