Sång & komp

Ansökan stängd
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande. Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan där du beskriver dig själv, dina musikaliska erfarenheter och vilka mål du har med kursen. Ansökan ska styrkas med betyg, cv och referenser.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Karin Petersson och Sara Danheden

Telefon: 070 5758937

E-post:
karin.petersson@hogalid.nu

För dig som söker en inspirerande och mångsidig sångutbildning i en dynamisk och inkluderande lärandemiljö och som vill få verktyg att driva din egen musikaliska utveckling framåt.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Sång & komp erbjuder musikalisk utveckling inom sång och ackompanjemang. Genom workshops, övningar, praktisk röstteori och individuell handledning inför gruppen får du kunskap om rösten och dess möjligheter. Vi arbetar med solo och gruppsång inom ett brett spektrum av genrer och kulturer såsom pop, jazz, musikal och visa. Dessutom inkluderar kursen träning i ackompanjemang, så att du kan komplettera din och andras sång med egenvalt ackordinstrument.

Vi lägger stor vikt vid eget ansvar för utveckling genom loggbok, övning och förberedelse inför varje lektion. I samband med detta arbetar vi med praktiska mentala metoder och konkreta övningar för att förbereda dig på att stå på scen och möta en publik.

Årskurs ett och två följer samma teman under året och har flera av veckans lektioner tillsammans, det som skiljer är att åk 2 har  olika uppgifter och fokus.

Kursinnehåll

Solosång, stämsång, röstteori, vokalensemble, ackordinstrument, kör och musikteori.

Kursen är uppbyggd av flera olika moment. Med hjälp av praktiska övningar och föreläsningar lär du dig om röstanvändning och träning för att förebygga felanvändning och skador. Du får öva på solosång och vokal improvisation såväl som att anpassa din röst till gruppens gemensamma klang. Utöver vokal träning får du även arbeta med mikrofonteknik, att tyda notbilder för flerstämmig gruppsång, skriva egna arrangemang, skapa scenisk medvetenhet samt att ackompanjera med instrument. Därtill får du arbeta med din egen mentala framträdanderutin inför möte med publik.

I utbildningen ingår även gästlärare och konsertbesök, för att ge nya infallsvinklar och inspiration.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/profilkurser/sang-komp/

Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär

Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.

Läs hela artikeln

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/