Allmän kurs gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs Ölands folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  8 maj 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Studera på ett annorlunda och kreativt sätt på underbara Öland!

 

 

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev, referensperson och betyg.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Internat 4 070 - 5 490 kr (beroende på rumstyp och standard, inklusive frukost, lunch och kvällsmat fem dagar i veckan) Externat 1 570 kr

Kontakt: Ingrid Dehlbom

Telefon: 0485-564404

E-post:
ingrid.dehlbom@olandsfolkhogskola.se

På allmän kurs finns möjlighet att läsa in gymnasiet. Du kan läsa 13 år. Tiden det tar beror på hur många godkända poäng och år av arbetslivserfarenhet som du har med dig. 

Studierna är på heltid och du läser enligt ett schema. Du läser både ämnen som ger ämnesbehörighet och de som kan vara personligt utvecklande. Vi arbetar tematiskt, vilket betyder att du läser svenska tillsammans med historia, religion, samhällskunskap eller naturkunskap i längre teman. De teman vi arbetar med under året utgår ifrån Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Matematik och engelska studeras i nivågrupperingar. 

Lektionerna är lärarledda och varierande. Grupperna är små, med 16 deltagare. Grupparbeten och diskussioner är en viktig del av undervisningen då samtal och gemenskap står i fokus. Studiernas nivå anpassas efter dina behov och din förmåga. Det är viktigt att du kan ta personligt ansvar för dina studier. 

Vi jobbar aktivt med hälsa. Du får testa på olika former av träning och fysisk aktivitet och jobba teoretiskt med hälsans betydelse för vår livskvalitet både fysiskt och psykiskt. Du får också arbeta skapande med t ex skrivande, film och bild för att undersöka och lära på flera sätt. 

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHET

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola:

Sv 1/Sva 1, Eng 5, Ma 1a, Nk 1a1, Sh 1a1, Hi 1a1 och Re 1. 

Grundläggande behörighet för högskola/universitet:
Sv 1, 2, 3/Sva 1, 2, 3 , Eng 5 och 6, Ma 1a, Nk 1a1, Sh 1a1, Hi 1a1 och Re 1. 

EFTER ALLMÄN KURS

Efter avslutad Allmän kurs, är målet att du ska vara behörig att söka till universitet/högskola eller yrkeshögskola. Men för detta måste du ha läst in de kurser som krävs och läst tillräckligt många år. Läs mer om behörighet till högskola och universitet.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs/allman-kurs-tematiskt/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Ölands folkhögskola

Välkommen till en unik skola med kreativ studiemiljö. Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger Ölands folkhögskola. En plats där kreativiteten har fritt spelrum. En unik studiemiljö där lärandet och din egen utveckling står i centrum. Här finner du en dynamisk arbetsplats fylld med kompetens och resurser.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln