Bilderbok illustration

Ansökan stängd
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kontakt: Ölands folkhögskola

E-post:
info@olandsfolkhogskola.se

Gör verklighet av din bilderboksidé!

Är du nyfiken på hur en bilderbok kommer till? Kanske har du en egen idé som du skulle vilja göra verklighet av. Illustratören Helena Bergendahl guidar genom bilderbokens alldeles egna förutsättningar, både avseende teknik och berättande i bild och text. Det blir både inspirerande föreläsningar och eget bilderbokmakande. Du behöver inte ha några förkunskaper.

KURSANSVARIG

Helena Bergendahl har arbetat som illustratör sedan nittiotalet och illustrerat mer än 20 böcker. Just nu arbetar hon med lättlästa böcker för Bonnier Carlsen. Hon har varit med i styrelsen för Svenska Tecknare och för IBBY Sverige (International board on books för young people) och har ett stort internationellt nätverk.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/bilderbok-illustration/

Fler kurser inom: Teckning Serieteckning Nybörjare

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/