Ölands folkhögskola

Välkommen till en unik skola med kreativ studiemiljö. Sex kilometer sydost om Ölandsbron ligger Ölands folkhögskola. En plats där kreativiteten har fritt spelrum. En unik studiemiljö där lärandet och din egen utveckling står i centrum. Här finner du en dynamisk arbetsplats fylld med kompetens och resurser.

Studerande kommer till Ölands folkhögskola med varierande intressen, bakgrund och livssituation.

allmän kurs kan du läsa in högskolebehörigheter och få ett omdöme som ger dig rätten att söka till högskole- och universitetsutbildningar i den särskilda folkhögskolekvoten. Allmän kurs - svenska som andraspråk passar dig som har ett annat modersmål än svenska.

På våra profilkurser har du möjlighet att fördjupa dig i och utveckla ett intresse som design, dokumentärfilm, hållbar utveckling, konst, scenkonst eller romanskrivande.

Vi arbetar aktivt med hälsa. Maten lagas från grunden i vårt kök och är till största delen närproducerad, en del odlas till och med på skolan. Här finns också ett deltagarhälsoteam med kurator, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare och deltagarstöd.

Ölands folkhögskola har en studeranderättslig standard och är ansluten till studeranderättsliga rådet FSR.

Alla våra internatrum, lektionssalar, verkstäder och ateljéer har Wi-Fi.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

De flesta av lokalerna kan man ta sig till i rullstol men det finns några klassrum som inte nås med någon hiss. En del av vårt internat har god tillgänglighet för rullstolsburna. Självklart är du välkommen att hälsa på och titta på hur det ser ut i verkligheten och prata om vilket stöd som finns att få för att kunna avgöra om Ölands folkhögskola är ett bra skolalternativ.

Hitta hit

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
Fax: 0485-387 74

E-post:
info@olandsfolkhogskola.se

Webbadress:
www.olandsfolkhogskola.se

Huvudman:
Region Kalmar län
https://www.regionkalmar.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
Välkommen att besöka skolan alla årets dagar! Ring gärna innan.

Övrig information:
Internat med 120 bäddar