Sjung ut!

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  15 maj
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Drömmer du om att komma igång med att sjunga? Eller sjunger du redan och vill få fram mer av dig själv och din röst?

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kontakt: Ölands folkhögskola

E-post:
info@olandsfolkhogskola.se

Varmt välkommen till en vitamininjektion för alla sångsugna! Vill du få ett frimodigare och tryggare förhållande till din röst? Vill du bli friare i din musikalitet, eller vill du få en energikick och ett minne för livet? Under denna sångkurs går vi igenom grundläggande sångteknik och utvecklar vår musikaliska kreativitet. Vi ägnar oss åt roliga lekar och övningar och sjunger ensemble med enklare stämmor. Andra element i kursen: rösten som väg till självkännedom, din unika röst, vikten av avspänning och kreativ lek, eget arbete i mindre grupper, sångstuga samt interpretation (uttryck och framförande). Vi sjunger visor från alla världens hörn samt en eller annan hit eller körstycke. Kursen vänder sig till både sångvana och lite mer ringrostiga sångare. Någon notvana behövs alltså ej. Vi lägger under denna sångkurs fokus på uttryck och känsla – så mycket skratt och lek utlovas!

KURSANSVARIG

Helena Soluna Berggren är sångerska, låtskrivare, körledare och en uppskattad och flitigt anlitad röstcoach och workshopledare. Hon har utvecklat röstträningsmetoden Voice-in-Power som är en sammansmältning av traditionell sångteknik och kunskaper i yoga, qigong och avspänning.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/sjung-ut/

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln