Vårfåglar nybörjare

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  tre dagar
 • Ansök senast:
  10 april
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Utforska Sveriges bästa fågellandskap under den bästa tiden på året!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 maj 2024 - 19 maj 2024

Kontakt: Pav Johnsson

E-post:
pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se

Vårfåglar nybörjare vänder sig exklusivt till dig som inte tidigare gått någon vårfågelkurs på Ölands folkhögskola. Under tre dagar bekantar vi oss med många av våra vanligaste fåglar, men även ovanligare arter kan krydda anrättningen - vi är trots allt på Öland, en av landets främsta platser för fågelskådning!

Vi är ute från tidig morgon till sen eftermiddag, färdas i egna bilar och delar på kostnaden. På fredagskvällen blir det en knapp timmes föreläsning efter middagen,  därefter åker vi ut och lyssnar efter nattaktiva fåglar som morkullor och nattskärra, förutsatt att vädret tillåter.

Vi kan tyvärr inte erbjuda boende på skolan eftersom våra långa kurser fortfarande är igång. Vi rekommenderar dock varmt Station Linné en knapp kilometer söder om oss.

KURSANSVARIGA

Pav Johnsson & Johan Petersson. Pav är till vardags lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola och ansvarig för sommarkursverksamheten tillsammans med Pia Lindh. Han  var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar och leder naturresor  via resebolaget AviFauna Naturresor. Johan är uppvuxen på Öland och jobbar som lärare, fågelinventerare och naturguide. Tillsammans med sin fru driver han naturturismföretaget Flax naturguidning.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/varfaglar-nyborjare/

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln