Barnskötare

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
- 3 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Behörighet i svenska, matematik och samhällskunskap från grundskolan och Svenska 1/SVA1 (gymnasienivå)

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 13 dec 2024

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Anna Mannefred

Telefon: 072-4658466

E-post:
anna.mannefred@vfhs.se

Utbildningen till barnskötare på Vimmerby folkhögskola riktar sig till dig som är omsorgsfull, har en lekfull sida och ett pedagogiskt förhållningssätt, som du kan använda såväl utomhus som inomhus.

 

Om utbildningen

Vill du vara med och skapa en rolig, trygg och lärorik vardag för barnen i förskolan? En viktig del i arbetet som barnskötare är att visa omsorg om barnen samt skapa goda relationer till alla på förskolan.

Kurser som ingår i utbildningen är bland annat:

 • barns utveckling och lärande
 • pedagogiskt arbete
 • specialpedagogik
 • digitalisering i förskolan
 • skapande verksamhet
 • musik
 • utomhuspedagogik
 • pedagogiskt ledarskap
 • idrott och hälsa
 • samhällskunskap
 • naturkunskap
 • Sv1/ Sva1

Utbildningen omfattar tre terminer. Utbildningen är praktiskt pedagogisk, vi lär oss tillsammans och vi lär oss av varandra. 

Det ingår praktik under alla tre terminer. Under din praktik skaffar du dig praktisk erfarenhet av arbetet i förskola. Du får en inblick i yrkesrollen, olika arbetsuppgifter samt deltar i rutinerna på en arbetsplats. Praktiken är också en god möjlighet att skapa kontakter med ett framtida arbetsliv.

Utbildningen genomförs på skolan och är starkt förankrad i arbetslivet. Det finns ett utbildningsråd med personal från skolan och barnomsorgen som samverkar och utvecklar utbildningen tillsammans. Möjligheten att anpassa utbildningen till barnomsorgens behov är stor.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 8/4 2023.

Alla sökande kommer kallas till en intervju som en del av antagningsprocessen. Intervjuer sker löpande, på Vimmerby folkhögskola, med start vecka 15.

Bifoga kopior på dina betyg och ett personligt brev till din ansökan. I det personliga brevet vill vi att du berättar om dig själv, varför du har sökt utbildningen och om tidigare studier och/eller arbeten.

Utbildningens mål

Målet för utbildningen är att de studerande ska utveckla kunskaper och färdigheter för arbete i den pedagogiska verksamheten i förskola 1-6 år.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/barnskotare/

Fler kurser inom: Barnskötare

Det roligaste med små barn är att springa efter dem

Yasmine jobbade tidigare som assistent på hotell. Sedan bestämde hon sig för att göra något nytt och utbildade sig till barnskötare på folkhögskola.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/