Musikteaterskolan Bjärnum-musikalutbildning-dans-artist-sång-teater

Ansökan stängd
Skola:
Markaryds folkhögskola
Plats:
Markaryd - Kronobergs län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan sker digitalt via vår hemsida senast 30 april. Audition genomförs 15-17 maj 2023. Du väljer en av dessa dagar.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Bjärnum

Kontakt: Sara Städe

Telefon: 0451-216 28

E-post:
info@musikteaterskolan.se

Har du en dröm att bli artist? Hos oss kan du leva den drömmen fullt ut  och slipa din talang så att du har bästa förutsättningar för vidare utbildning eller arbete inom show- och musikalbranschen. 

Utbildningen är en eftergymnasial linje på heltid under ett års tid. All undervisning är relaterad till de tre huvudämnena dans, sång och teater.

Dans: jazz, balett, fysisk träning, en inblick i kommersiell och modern dans samt eget skapande

Sång: enskild sång, kör, mikrofonteknik, studioinspelning, interpretation

Teater: skådespelarträning, textbearbetning, improvisation, scenframställning

Övriga ämnen: röst och tal, musikteaterkunskap, showproduktion

Varje år genomför vi två stora shower i vår egen salong med liveband, publik, avancerad ljud- och ljusteknik, scenografi, rekvisita, specialskrivet manus och stämmor osv. Dessa projekt är utmärkande för linjen och får mycket fokus då just scenen är ditt viktigaste redskap som artist. Du får mycket scenträning i olika projekt men också jobba med alla delar som rör en produktion: scenografi, rekvisita, kostym osv. Showerna genomförs i nära samarbete med skolans andra linje Studio Live Produktion.

 

Skolans pedagoger och lärare har spetskompetens inom sitt område och har både utbildning och stor branscherfarenhet i ryggen. Vid flera tillfällen under året möter du också inspirerande gästföreläsare från branschen.

 

Du får under året grundlig genomgång av teknik, uttryck och interpretation. Auditionträning är också en viktig del av utbildningen. Eftersom skolan även inhyser linjen Studio Live Produktion så har vi en fullt utrustad studio samt tre mindre i lokalerna. Under året erbjuds du inspelning i studion men det finns även goda förutsättningar att genomföra egna projekt i samarbete med eleverna på Studio Live Produktion.

 

Artistutbildningen på Musikteaterskolan i Bjärnum har funnits sedan 1985 och många av våra svenska artister har börjat sin bana hos oss. Bland många framstående elever kan nämnas: Miriam Bryant, Shirley Clamp, Peter Johansson, Annika Herlitz och Emmi Christensson.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.markarydsfolkhogskola.se/vara-kurser/musikteaterskolan-eftergymn-utb

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Markaryds folkhögskola

Vi har inriktning mot kultur, fritid och hälsa, där begrepp som värme, omtanke, skapande i olika former, friskvård och framtidsfrågor står i fokus. Skolan arbetar med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens. Här möts kunskaper och erfarenheter som stimulerar till personlig utveckling och samhällsengagemang. Utbildningsorterna är Markaryd och Bjärnum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Markaryds folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd

Telefon: 0433-74 500
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.markarydsfolkhogskola.se/