Musiklinje Kompositionsinriktning

Ansökan stängd
Skola:
S:t Sigfrids folkhögskola
Plats:
Växjö - Kronobergs län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 13 jun 2023

Kontakt: Sara Wåhlin

Telefon: 0470-72 40 80

E-post:
musiklinjen@sigfrid.se

Musikhögskoleförberedande musikutbildning för dig med höga ambitioner. På skolan finns förutom kompositionsinriktning även jazzinriktning, sång/piano med genrebredd, klassisk inriktning och rytmik.

Musiklinjen S:t Sigfrid - en utbildning - fem inriktningar

Musikutbildningen på S:t Sigfrids folkhögskola ger en god grund inför ett yrke som musiker, musiklärare eller andra musikrelaterade yrken. Den är också förberedande för musikhögskolan. Gemensamt för alla inriktningar är att vi har en rik konsertverksamhet. Som student finns du med på jazzklubbarna, konsertföreningen och på lunchkonserter i Domkyrkan. VI är även ute och gör turnéspelningar runtom i landet. Genom det unika internatboendet så har du alltid kompisar att spela med.

Komposition

Som kompositionsstuderande har du en viktig roll i musiklinjens arbete. Egna kompositioner, arrangemang, bearbetningar - musiklinjen behöver regelbundet musik till en uppsjö av olika typer av konserter. Du rör dig både inom den klassiska världen och jazzgenren.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sigfrid.se/utbildningar-kurser/musikutbildning-folkhogskola/

Fler kurser inom: Klassisk Jazz Komposition Konstmusik

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

S:t Sigfrids folkhögskola

Skolan har som mål att ge bildning och utbildning utifrån en helhetssyn på människan och skapelsen.  Genom det pågående samtalet får du många tillfällen att lära känna nya människor och upptäcka nya sidor hos dig själv. Det finns många möjligheter till idrotts- och kulturaktiviteter. Skolan har plats för 180 studerande och ligger 8 km från Växjö centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
S:t Sigfrids folkhögskola
S:t Sigfrids folkhögskola, Kronoberg
352 63 Växjö

Telefon: 0470-72 40 82
E-post: skolexp@sigfrid.se
Webbadress: https://sigfrid.se/