Kyrkans grundkurs i Luleå stift - halvfart modifierad distans

Profilkurs, Distanskurs Älvsby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  15 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Söker du efter en plats och gemenskap att pröva dina tankar om kristen tro och möjlighet att reflektera? Längtar du efter kunskap om bibeln och att ärligt brottas med tolkning av texter?

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 13 feb 2022 - 2 jun 2022

Träffar:
4 obligatoriska träffar
3 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Inger Nilsson

Telefon: 070-316 82 78

E-post:
inger.nilsson@afhs.nu

Så här skriver Josefin om sin upplevelse av kursen:
Vilken ynnest det är att få träffas så här. Att få gräva ner sig i trosfrågor, sina egna och andras. Få inspiration och nya perspektiv. Tänk så många i vår värld som aldrig får chansen att stanna upp och reflektera! Det är mycket som berikat mig på den här kursen. Både kunskapsmässigt och själsmässigt. Jag har fått ett oväntat sug efter att lära mig mer om Bibeln. Blir nyfiken på att dyka ner i berättelserna och förstå dem bättre. Diskussionerna har gett väldigt mycket också. En del har varit jobbigt att prata om, men det gör inget. Fint att höra andras erfarenheter och upplevelser. Jag har genom det lärt mig mer om mig själv.  

Älvsby folkhögskola ger Kyrkans Grundkurs under våren 2022. Kursen ges  i komprimerad form.  Kyrkans Grundkurs en vandring genom Svenska kyrkans tro och liv.
Under kursveckorna och mellanperioderna får du genom föreläsningar och i reflektion tillsammans med andra fundera över vad kristen tro är och hur den relaterar till ditt liv.
Vi kommer att möta anställda och ideella medarbetare samt till viss del delta i församlingslivet. Tro och liv möts hela tiden i gemenskap mellan människor och skänker Kyrkans Grundkurs en konkret känsla av vad det innebär att vara kyrka. Det innebär att bön- och gudstjänstgemenskap är en naturlig del av kursen.
Kyrkans Grundkurs vänder sig till dig som är intresserad av tro och livsfrågor oavsett om du kallar dig troende eller sökare. En del går Kyrkans Grundkurs för att man bär på tankar om framtida tjänst inom Svenska kyrkan. Andra läser grundkursen för att avsätta en tid i sitt liv till fördjupande kunskap, reflektion och bearbetning.

Kyrkans Grundkurs i Luleå stift ger:
> tid att pröva och utforska kyrkan
> tillfälle till kunskap, brottning och reflektion kring kristen tro
> möjlighet till personlig och andlig utveckling
> grundläggande kännedom om Svenska kyrkans tro och liv
> intressanta möten med andra människor, varav en del står i direkt församlingstjänst
> verktyg både i tjänst och till tjänst i Luleå stift

För vem?
> för dig som söker tro och mening i ditt liv.
> för anställda i Svenska kyrkan som en introduktion eller fortbildning.
> för dig som funderar på att utbilda dig för tjänst i Svenska kyrkan.
> för dig som under en termin vill göra något annat.
> för både unga och seniorer.

Praktisk information
Terminen består av fyra träffar med tre mellanperioder. Du kan välja att delta på folkhögskolan eller via Zoom på distans. Välj vid din ansökan. Ditt val gäller för alla träffarna. Mer info om teknik och upplägg kommer i välkomstbrev innan kursstart.
Under de tre mellanperioderna sker undervisning på distans via Google classroom. Varje mellanperioderna innehåller även en digital träff som ingår i kursen.
Till detta kommer litteraturstudier, kontakt med din hemförsamling och mentortid.

Datum för träffarna:
> Söndag 13 februari – onsdag 16 februari
> Söndag 20 mars – onsdag 23 mars
> Måndag 25 april – torsdag 28 april
> Måndag 30 maj – torsdag 2 juni

Boende:
Eventuell kost och logi ordnar du själv som kursdeltagare. Det finns boende på Älvsby folkhögskola. Kontakta Louise för mer information. louise.viklund@afhs.nu

Varmt välkommen att dela liv och tro med Kyrkans Grundkurs i Luleå stift!

Älvsby folkhögskola

Mjukt inbäddat mellan skogsklädda berg intill ”det blå bandet” – Piteälven ligger Älvsbyn, Norrbottens pärla. Här finns Älvsby folkhögskola där du erbjuds utbildning och träning för både ”knopp och kropp”. Här får du möjlighet att upptäcka hur stort det är att vara människa, i trivsamma lokaler och en varm och öppen gemenskap.

Läs mer om skolan

Postadress:
Älvsby folkhögskola
Nygrensvägen 28
942 33 Älvsbyn

Telefon: 0929-723 00
E-post: info@afhs.nu
Webbadress: http://www.afhs.nu/