Allmän kurs - Konstinriktning åk 1

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla lägst 18 år under det kalenderår som kursen börjar.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Lars Sandberg

Telefon: 0911-23 11 00

E-post:
lars.sandberg@framnas.nu

Om du vill att ditt konstnärliga skapande ska få en bra start och en väg framåt är Konst 1:an vid Framnäs folkhögskola platsen för dig. Inga förkunskaper krävs, bara din lust och vilja.

I Konst 1:an får du jobba med grunderna inom teckning, målning och skulptur. Vi arbetar med akvarell och akryl, lera, gips och andra material. Vi går igenom tekniker och metoder, färglära, linjer, ljus och skugga, porträtt och mycket mer. Allt för att du ska bli bekant med det du behöver för att utveckla din kreativitet. Du jobbar med ett eget projektarbete som redovisas i slutet av varje termin.

Kursen går på halvtid. Vi träffas två halvdagar i veckan och jobbar i block med de olika teknikerna. Vi startar den 9 januari 2023 och avslutar den 16 december 2023. Kursen är CSN-berättigad. Den går att läsa separat eller kombinera med allmänna ämnen.

Välkommen att söka!

Läs mer på vår hemsida.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.framnas.nu/kurser/konst-1an/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/