Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Framnäs vill i första hand ge människor verktyg att utvecklas såväl på det personliga planet som när det gäller studierna. Vårt bildningsansvar i samhället handlar inte bara om att erbjuda en kreativ, rolig eller spännande tillvaro. Vi vill verkligen ge alla människor de bästa möjliga förutsättningarna att själva kunna hitta en meningsfull och värdeskapande roll i sin tillvaro.

”Oberoende av förutsättningar och orädda inför utmaningar ger vi dig de bästa möjligheterna att nå din fulla potential.”

I vår verksamhet märks kanske särskilt den starka inriktningen mot de kreativa  kurserna, men vi har även en stor allmän kurs, en ökande verksamhet för nya svenskar samt flera kurser med neuropedagogisk inriktning. Framnäs är också en uppskattad samarbetspartner när det gäller korta kurser och konferenser.

Framnäs folkhögskola startades 1952 av arbetarrörelsen i Norrbotten och drivs i nära samverkan med Piteå kommun. Skolan ligger i Öjebyn, strax utanför Piteå, en expansiv kustkommun i södra Norrbotten, känd inte minst för satsningar på turism och kultur.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Hitta hit

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
Fax: 0911-23 11 11

E-post:
info@framnas.nu

Webbadress:
www.framnas.nu

Huvudman:
Stiftelsen Framnäs fhsk, Arbetarrörelsen/Piteå kommun.
http://www.framnas.nu/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 60 bäddar

Andra utbildningar på skolan: