Spelmusik, distanskurs

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Godkända antagningsuppgifter. Se www.framnas.nu

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: +46911231150

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

Är du intresserad av att spel och att skapa musik? Vill du prova på att komponera och producera musik till spel?

SPELMUSIK DISTANS

Det här är en distanskurs inom musikskapande för spel som förbereder dig för vidare studier till ett yrke i en växande industri för spel, multimedia och IT.

Spelmusik distans är en ettårig, CSN-berättigad kurs på halvfart. Den passar dig som är intresserad av spel och att skriva musik till just spel. Kanske vill du söka till vår utbildning Spelmusik och behöver verktygen för att komma igång med ditt musikskapande?

Under kursens gång kommer du få en introduktion i adaptiv musik, ljuddesign, programmering och musikproduktion. Du får även praktiska uppgifter såsom att skriva musik enskilt och ibland i grupp. Undervisningen består i huvudsak av gemensamma distanslektioner med klassen, men du kommer även få enskild handledning av våra lärare.

Eftersom kursen är på distans utan träffar på skolan behöver du själv ha en dator och ett inspelningsprogram, helst något som används i kursen (se listan för programvaror nedan) men det går också bra med något annat program. 

PROGRAMVAROR SOM ANVÄNDS I KURSEN

  • Logic Pro
  • Ableton live
  • Elias studio
  • Fmod studio
  • Wwise
  • Unreal
  • Unity
  • Visual studio (C#)

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor! 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.framnas.nu/utbildningar/konstnarliga-och-kreativa-utbildningar/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/