Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Profilkurs Malmfältens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Har du ett intresse för stenslipning, ädelstenar, gemmologi, silver och smycken och tycker om att arbeta praktisk med tillverkning och hantverk? Då är det här utbildningen för dig!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: -Har ett intresse för sten, metall och gemmologi -Det är meriterande om du har kunskap i Engelska (delar av utbildningen ges på engelska) -Tidigare erfarenheter av hantverk -Löpande antagning, dock längst 3 veckor in på kursstart

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 28 jun 2024

Plats för kursen: Lannavaara

Kostnader: Total kostnad 12 400 kr (materialkostnad, litteratur, webbaserat utbildningsmaterial samt elevförsäkring under verksamhetsförlagd utbildning i Lannavaara) Beloppet kan delbetalas.

Kontakt: Jenny Söderström

Telefon: 0981-31060

E-post:
info@kristallen.com

Vår utbildning är en för Sverige unik utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB, där den praktiska delen av utbildningen är förlagd. Delar av de teoretiska momenten kommer ges via distansutbildning.

De praktiska momenten i utbildningen ges på plats i den lilla byn Lannavaara som sedan 1986 har varit centrum för liknande utbildningar. De delar som är på distans tar du del av via en dator med internetuppkoppling.

Inom utbildningen kommer du ges möjlighet att testa dig mot en internationell foundationexamen via Gem-A som utfärdar internationellt gemmologi certifikat som är välkänt över hela världen. Gemmologins litteratur, tester osv sker på engelska.

Utbildningen ger dig som har intresse inom området goda grundläggande kunskaper och möjligheter till intressanta framtida arbeten till exempel inom formgivning och design av ädelsten och smycken.

 

ÖVRIG INFORMATION
Studentrum kan hyras i Lannavaara under de praktiska kursmomenten som pågår under perioderna 21 augusti till 3 november 2023 samt 22 april till 28 juni 2024. Kostnad för internat 2900:-/månad och rum.

DELAR AV KURSINNEHÅLLET

Grundläggande geologi

Praktiska mineralexkursioner

Guldsmide, genomgång av grundläggande guldsmedstekniker

Stenslipning, tillverkning med olika tekniker och stenmaterial

Gemmologi, med möjlighet att avlägga internationell foundation examen

FÖR ATT ANSÖKA TILL UTBILDNINGEN GÅ IN PÅ:

Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi - folkhogskola.nu

Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln