Skrivarkurs: Skriv ditt liv - grundkurs, distans

Profilkurs, Distanskurs Malmfältens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  21 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

En skrivarkurs på distans.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Viss datorvana samt tillgång till dator med internetuppkoppling. Löpande antagning till 18 platser.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 5 jan 2024

Träffar:
10 obligatoriska nätträffar
10 frivilliga nätträffar

Kostnader: 300 kr som går till materialkostnad.

Kontakt: Carina Bergstrand

Telefon: 0980-675 00

E-post:
carina.bergstrand@kiruna.fhsk.se

Skrivarkurs - skriv ditt liv

Skrivandet i denna kurs har utgångspunkt i ditt eget liv. Tillsammans väcker vi minnen och gör dem till berättelser. Ni jobbar med kreativt skrivande utifrån olika teman: barndomen och ungdomstiden bland annat. Syftet med kursen är att ni ska komma igång och utveckla ert skrivande genom muntliga och skriftliga textsamtal i mindre grupper. Ni får också textrespons av läraren. Ni får även träna på att skapa en god historia med hjälp av olika berättartekniska grepp och inspirerande skrivövningar.

Förutom de digitala träffarna sker kontakten via en digital lärplattform. Vi kommer att ha tio ogligatoriska träffar, samt ett antal frivilliga. 

 

 

OBS. Information till dig som söker studiemedel (CSN) och läser en annan utbildning, på deltid, samtidigt som Skrivarkurs - skriv ditt liv.

Tänk på detta! Om du läser parallella studier och kurserna har olika studietider (dvs. kurserna har olika start- och slutdatum) kan din ersättningsnivå komma att påverkas (bli lägre under din totala studietid). Det eftersom att du under vissa veckor har deltidsstudier.

Kontakta CSN för att höra om vad som gäller för dig och hur din ekonomi kan påverkas om du kombinerar olika utbildningar med olika studietider.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med kursen är att komma igång och utveckla sitt skrivande. Det sker genom skriftliga och muntliga textsamtal i kursgruppen och olika inspirerande skrivövningar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://malmfaltensfolkhogskola.se/

Fler kurser inom: Skriva

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln