Allmän kurs på grundskolenivå - Fastighetsskötsel

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sverigefinska folkhögskolan
Plats:
Haparanda - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst 18 års ålder.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 13 jun 2025

Kostnader: 900 kr per termin (i avgiften ingår material, kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Kontakt: Emma Pakisjärvi Forsberg

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
emma.pakisjarvi.forsberg@svefi.net

Perfekt för dig som vill komplettera dina betyg samt bli allt-i-allo, fastighetsskötare, vaktmästare – eller som bara inte vill vara helt hjälplös när något händer i hemmet!

Ansökan är fortfarande öppen till våra utbildningar. Välkommen in med din ansökan!

Allmän kurs: Fastighetsskötsel på grundskolenivå är perfekt för dig som vill bli allt-i-allo, fastighetsskötare, vaktmästare, eller som bara inte vill vara helt hjälplös när något händer i hemmet! Du får dessutom komplettera dina betyg från grundskolan så du får behörighet att läsa på gymnasienivå – men det går lika bra att läsa de ämnen du är intresserad av.

Du studerar de ämnen du behöver komplettera från grundskolan ungefär 50% av tiden. Under den andra hälften får du lära dig olika moment som ingår i att se efter hem och fastigheter, till exempel tapetsering och målning, röja snö, halkbekämpning, montering och enklare reparationer av möbler, fixa stopp i dusch och avlopp, gräsklippning, grundläggande underhåll av fordon – med mycket mera! Dina allmänna studier och fastighetsämnena blandas på schemat.

Utöver att du tillsammans med andra får  studera och jobba med de olika områdena får ni även syssla en hel del med praktisk problemlösning. Så du får inte bara gott om riktiga erfarenheter, du får även lära dig tänka på ett sätt som underlättar arbetet.

(Kursen finns även på gymnasienivå för dig som vill få behörighet att studera på högskola.)

 

Mer info
För mer allmän info om våra allmänna utbildningar samt boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/allman.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du har förbättrat dina baskunskaper i allmänna ämnen och/eller uppnått behörighet till vidare studier.
— Du har förstärkt din personliga utveckling.
— Du har fått både teoretiska kunskaper samt praktiska erfarenheter inom flera olika aspekter kring skötsel av hem och fastigheter.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://svefi.net/allman/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/