Sverigefinska folkhögskolan

På Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, är vi stolta över att med flera års erfarenhet erbjuda ett brett utbud av unika och kvalitativa kurser. På Svefi tror vi på dig som studerande och att du vill brinna för det du gör. Därför påverkar du till stor del ditt eget studieinnehåll, som sker i nära samarbete med handledare och övriga studiekamrater. Vårt exotiska geografiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag. Skolan är en mångkulturell och kreativ mötesplats där olika traditioner och personligheter blandas. Skolan är tillgänglighetsanpassad. Välkommen!

Sverigefinska folkhögskolan

Om arbetsformen: Svefi är en flexibel skola där du som deltagare har stora möjligheter att påverka dina studier. Utöver de ämnen som ingår i din valda utbildning får du även välja ett eller flera tillvalsämnen som du är intresserad av.

Vi har med jämna mellanrum evenemang där alla utbildningar samarbetar (musik- och sångkurserna uppträder med livemusik, ljusdesignkurserna riggar ljus, konstkurserna har utställning, och så vidare). Dessa är öppna för allmänheten.

Om boende: Elevboende finns på Svefi, först till kvarn gäller. Om du skulle råka bli utan så hjälper vi dig att hitta fast boende under din studietid. Det finns gott om lägenheter i Haparanda, och vi har nära samarbete med flera hyresvärdar. För mer info, se www.svefi.net/studier/boende.php.

Om mat: Svefi har en lunchrestaurang på innergården, Restaurang Minerva (http://minerva.svefi.net), som serverar upp till två olika rätter samt vegetariskt varje vardag. Restaurangen är öppen för allmänheten. Studerande vid Svefi får rabatterat pris.

Studierättsliga frågor: Svefi är anslutet till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.

Rutiner: Här hittar du de rutiner som gäller vid Svefi, från antagningsprocessen till frånvaro: www.svefi.net/studier/rutiner.php.

Skolan är tillgänglig för rörelsehindrade. Det finns ramper och hissar tillgängliga vid behov. Synskadade tillåts ha ledarhundar på skolan. De flesta av Svefis lokaler är anpassade för personer med funktionsnedsättningar (exempelvis toaletter och ingångar till lokaler). Svefi erbjuder både materiellt och pedagogiskt språkligt stöd till personer med funktionsnedsättningar eller språkliga brister.

953 24 Haparanda

Besöksadress:
Torget 3, Haparanda

info@svefi.net

www.svefi.net

Huvudman:
Föreningen för Sverigefinska fhsk, medlemmar: Svefis vänner, Haparanda Stad och Finlandssamfundet.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR