Allmän kurs på gymnasienivå - Fastighetsskötsel

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sverigefinska folkhögskolan
Plats:
Haparanda - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: — Minst 18 års ålder. — Du har slutfört grundskolan eller slutfört minst ett års heltidsstudier på en folkhögskolas Allmänna kurs där dina ämnen motsvarar grundskolans årskurs 9.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 13 jun 2025

Kostnader: 900 kr per termin (i avgiften ingår material, kopior, försäkring, studiebesök, m m)

Kontakt: Emma Pakisjärvi Forsberg

Telefon: 0922 - 688 00

E-post:
emma.pakisjarvi.forsberg@svefi.net

Perfekt för dig som vill komplettera dina betyg från gymnasiet samt bli allt-i-allo, fastighetsskötare, vaktmästare – eller som bara inte vill vara helt hjälplös när något händer i hemmet!

Ansökan är fortfarande öppen till våra utbildningar. Välkommen in med din ansökan!

Allmän kurs: Fastighetsskötsel på gymnasienivå är perfekt för dig som vill bli allt-i-allo, fastighetsskötare, vaktmästare, eller som bara inte vill vara helt hjälplös när något händer i hemmet! Du får dessutom komplettera dina betyg från gymnasiet så du får behörighet att läsa på högskolenivå  – men det går lika bra att läsa de ämnen du är intresserad av.

Du studerar de ämnen du behöver komplettera från gymnasiet ungefär 50% av tiden. Under den andra hälften får du lära dig olika moment som ingår i att se efter hem och fastigheter, till exempel tapetsering och målning, röja snö, halkbekämpning, montering och enklare reparationer av möbler, fixa stopp i dusch och avlopp, gräsklippning, grundläggande underhåll av fordon – med mycket mera! Dina allmänna studier och fastighetsämnena blandas på schemat.

Utöver att du tillsammans med andra får  studera och jobba med de olika områdena får ni även syssla en hel del med praktisk problemlösning. Så du får inte bara gott om riktiga erfarenheter, du får även lära dig tänka på ett sätt som underlättar arbetet.

För att läsa Allmän kurs: Fastighetsskötsel på gymnasienivå behöver du ha slutfört grundskolan. Annars kan du gärna ansöka till grundskolenivån istället.

 

Mer info
För mer allmän info om våra allmänna utbildningar samt boende och Svefi som skola, besök gärna den här kursens sida på vår webbplats: www.svefi.net/allman.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

— Du har förbättrat dina baskunskaper i allmänna ämnen och/eller uppnått behörighet till vidare studier.
— Du har förstärkt din personliga utveckling.
— Du har fått både teoretiska kunskaper samt praktiska erfarenheter inom flera olika aspekter kring skötsel av hem och fastigheter.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://svefi.net/allman/

Fler kurser inom: Hantverk Bygg Trä Byggnadsvård Övrigt

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, erbjuder unika och kvalitativa utbildningar. Vi tror att du vill brinna för det du gör, och därmed kan du själv till stor del påverka ditt eget studieinnehåll. Svefis konstfyllda rum och exotiska läge på landsgränsen till Finland upplevs av många som ett spännande inslag i skolgången. Skolans lokaler är naturligtvis tillgänglighetsanpassade. Välkommen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Sverigefinska folkhögskolan
Torget 3
953 32 Haparanda

Besöksadress: Torget 3, Haparanda

Telefon: 0922-688 00
E-post: info@svefi.net
Webbadress: https://www.svefi.net/