Musikteaterlinjen

Ansök nu
Vi erbjuder dig en ettårig studieförberedande utbildning i grunderna i sång, musik och teater.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 4 maj 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker kursen via vår ansökningsblankett samt bifoga ett personligt brev och ett personbevis. I ditt personliga brev presenterar du dig själv och berättar vad du hoppas få ut av kursen. Du kallas även till en intervju.

Kostnader: Materialavgift - 2.850 kr inkl serviceavgift 500

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2021 - 3 jun 2021

Plats för kursen: På filialen i Örebro, Jordgatan 6

Kontakt:

Telefon: 0591-64390
E-post:
info@folkis.nu


OBS!
Ansök senast 4 maj 2021

Övergripande inriktning

Kursen är en studieförberedande grundkurs på gymnasienivå som riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom sång, musik och teater för att senare kanske söka dig vidare till andra utbildningar inom området. Inga förkunskaper krävs men vi ser att du har ett stort intresse av att utvecklas inom området. Det viktigaste är att du har viljan, modet och nyfikenheten att utforska dig själv och växa tillsammans med kurskamraterna – samt att du vill förmedla en berättelse.

 

Om du sedan tidigare är bekant med sång eller teater som uttrycksform eller har grundläggande kunskaper i att spela något instrument är kursen en bra väg för vidare utveckling. Under kursen ges du möjlighet att utvecklas genom att dagligen vistas i en miljö där kreativiteten står i fokus.

 

Under kursens gång får du

• Gestalta olika roller

• Ta regi och utveckla din förmåga att nå ut till en publik

• Utveckla ditt scenspråk genom medvetandegörande och träning av den egna kroppen, rösten och uttrycket

• Skrivande och dramatiserande av egna och andras texter, enskilt och i grupp

• Ljus, ljud, scenografi, smink/mask och kostym som komplement till berättandet

• Spela olika instrument, enskilt och i ensemble

• Sångövningar 

Om kursen

Den personliga utvecklingen är viktig och denna uppnås genom arbete med sång, musik, teater och andra kreativa uttrycksformer. Vår tanke är att sång, musik och teater går hand i hand och bildar ett helhetskoncept. En föreställning arbetas fram och sätts upp i slutet av varje läsår. Föreställningsformen kan variera.

Utbildningen är på heltid, vilket innebär 20 timmar/vecka lärarledd undervisning och 20 timmar/vecka eget arbete. Det är viktigt att du är beredd att hålla tider och ta stort eget ansvar, då det ingår som en självklar del av utbildningen. Vid ett antal tillfällen under läsårets gång går hela skolan ihop för att arbeta med gemensamma aktiviteter och teman.

 

Var?

Kursen är på dagtid mån - fre  9.00 -14.30, på  vår filial i Örebro, Jordgatan 6. Eftersom kursen ges i Örebro kan inget internatboende erbjudas.

  

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Ha utvecklat dina kunskaper inom sång, musik och teater för att senare kanske söka dig vidare till andra utbildningar inom området.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.folkis.nu