Musikteaterlinjen

Ansök nu

Musik och teaterutbildning på heltid som ger goda förutsättningar för kommande studier och yrkesarbete inom underhållningsbranschen, kursen är på grundnivå och ger dig som deltagare en stadig grund att stå. 

Musikteaterlinjen är för dig som har ett brinnande intresse för musik och teater och det kreativa skapandet.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker kursen via vår ansökningsblankett samt bifoga ett personligt brev och ett personbevis. I ditt personliga brev presenterar du dig själv och berättar vad du hoppas få ut av kursen. Du kallas även till en intervju.

Kostnader: Materialavgift - 2.850 kr inkl serviceavgift 500

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2021 - 3 jun 2021

Plats för kursen: På filialen i Örebro, Jordgatan 6

Kontakt:

Telefon: 070-2413937
E-post:
info@folkis.nu


Innehåll:

Sång: Ensemble, sångteknik och individuella lektioner.

Musik: Instrumentlära, inspelningsteknik och musikteori.

Konstnärliga produktionsroller: Mask, scenografi, målning, ljud/ljus och dramaturgi.

Teater: Skådespelarträning, textbearbetning, improvisation, scenframställning. Vi jobbar även mycket fysiskt för att stärka kroppen och rösten samt med yoga och meditation.

Dans: Dans och rörelse i grupp och enskilt.

 

Kursens lärare är ämnesspecialister och har erforderlig utbildning och stor branscherfarenhet från den professionella kulturbranschen. Gästföreläsare och studiebesök i de olika ämnena är en återkommande tillgång för utbildningen.

På musikteaterlinjen i centrala Örebro finns en tekniskt fullt utrustad teatersalong med ljus/ljud, rökmaskin och scen. Förutom scenen har vi ett utrustat kostymförråd, loge och enskilda arbetsrum samt scenografi-verkstad. Under utbildningen gör vi flera mindre produktioner både internt och offentligt samt en större slutproduktion i form av en musikal. 

Utbildningen är på heltid. Det är viktigt att du är beredd att hålla tider och ta stort eget ansvar, då det ingår som en självklar del av utbildningen. Vid ett antal tillfällen under läsårets gång går hela skolan ihop för att arbeta med gemensamma aktiviteter och teman.

Var?
Kursen är på dagtid mån - fre 09.00 -14.30, på vår filial i Örebro, Jordgatan 6. Eftersom kursen ges i Örebro kan inget internatboende erbjudas.

  

 Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Ha utvecklat dina kunskaper inom sång, musik och teater för att senare kanske söka dig vidare till andra utbildningar inom området.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.folkis.nu