Allmän kurs - Allmän inriktning

Behörighetsgivande kurs Karlskoga folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

En inriktning för dig som har påbörjat (eller ska påbörja) dina gymnasiestudier, och vill få en grundläggande behörighet för att söka till högre studier (universitet, högskola eller yrkeshögskola)

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Serviceavgift på 1650kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer. I samband med ansökan tas en bekräftelseavgift på 250kr

Kontakt: Oskar Nielsen

Telefon: 0586-64600

E-post:
oskar.nielsen@karlskogafhs.se

Kursen för dig som har som mål att få en grundläggande behörighet på gymnasienivå. Syftet med kursen, förutom behörighet är att stärka din allmänbildning men också att öka din studiemotivation, stärka självförtroendet i skolan och inspirera till eventuella fortsatta studier.
Vi jobbar med studieteknik och tränar på akademiskt skrivande och läsande. Vi analyser texter, både vetenskapliga och skönlitterära, och arbeta med att förbättra vår källkritiska förmåga. För att bredda och fördjupa kunskaperna ytterligare genomför vi temastudier under vissa perioder av läsåret där vi läser många ämnen tillsammans. Allt detta gör vi tillsammans och med handledning av både lärare och varandra för att utvecklas och förberedas på bästa sätt inför framtiden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du får motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola, högskola, universitet och folkhögskolans eftergymnasiala utbildningar. Förutom det får du en allmänbildning så att du lättare kan orientera dig i samhället och utvecklas som människa tillsammans med andra. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://karlskogafolkhogskola.se/utbildning/allman-kurs-allman-inriktning/

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln