Allmän kurs - Internationell inriktning med studieresa

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Karlskoga folkhögskola
Plats:
Karlskoga - Örebro län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
12 juni 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 1800kr/termin för eftermiddagsfika, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial m.m. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

Kontakt: Carl-Johan Stenlund, Christer Olsson

Telefon: 0586-64621

E-post:
carl-johan.stenlund@karlskogafhs.se

Gymnasiestudier med fokus på internationella frågor. Vi berör internationella relationer, kolonialism, bistånd och globalisering. Vi erbjuder även en unik studieresa någonstans i världen.

Studier på allmän kurs på Karlskoga folkhögskola ett utmärkt alternativ för dig som ännu inte fullföljt dina gymnasiestudier. Studierna på allmän kurs kan leda till behörighet för studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet. 

På kursen Internationellt med studieresa fokuserar vi på politisk, ekonomisk och social samhällsutveckling i världen. Utifrån FN:s globala mål kring hållbar utveckling (Agenda 2030) lyfter vi fram goda exempel på lokala framsteg i olika delar av världen. Vi studerar även den svenska samhällsutvecklingen för att jämföra med olika länder. Karlskoga folkhögskola har goda kontakter med skolor och organisationer i Tanzania, Indien och Kambodja och skolan har som målsättning att klassen genomför en studieresa under vårterminen. För den som har möjlighet att följa med, erbjuder skolan ett stipendium som delvis kan finansiera resan. 

Kursen riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå och är klar med Sv1/SvA1. Vi läser skönlitteratur där vi möter skiftande kulturer och livsåskådningar från olika delar av världen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Att du har fått en ökad förståelse för världen vi lever i. Du har ökat din bildning och är mer förberedd för livet efter folkhögskolan, samt är medveten om din betydelse i samhällsgemenskapen och dina möjligheter, ansvar och skyldigheter. Efter avslutade studier på allmän kurs (1-3 år beroende på tidigare studier) har möjlighet getts till grundläggande behörighet på motsvarande gymnasienivå så att du kan söka till yrkeshögskola, högskola och universitet.

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/