Allmän kurs - Psykologi och hälsa

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Karlskoga folkhögskola
Plats:
Karlskoga - Örebro län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
12 juni 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 1800kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

Kontakt: Carl-Johan Stenlund

Telefon: 0586-64621

E-post:
carl-johan.stenlund@karlskogafhs.se

Gymnasiestudier med utgångspunkt i psykologi, sociologi och holistisk hälsa. För dig som i framtiden vill studera till ex. fritidsledare, socionom, kriminolog, lärare, polis eller inom vårdyrket.

Inriktningen är en kombination av ovan nämnda innehåll, gymnasiegemensamma ämnen och temastudier. Den riktar sig främst till dig som påbörjat studier på gymnasienivå och är klar med Sv1/SvA1. Under läsåret kommer vi bland annat fördjupa oss i nedanstående teman:

  • Identitet och livsstil

  • Kommunikation och relationer

  • Perspektiv på hälsa

  • Yinyoga

  • Teorier och metoder inom psykologi

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Att du fått en bra grundförståelse inom de psykologiska, sociologiska och samhällsvetenskapliga områdena, för att vara väl förberedd för fortsatt utbildning inom sociala yrken. Att du har ökat din bildning och är mer förberedd för livet efter folkhögskolan och är medveten om din betydelse i samhällsgemenskapen och om dina möjligheter, ansvar och skyldigheter. Efter avslutade studier på allmän kurs (1 till 3 år beroende på tidigare studier) har möjlighet getts till grundläggande behörighet på motsvarande gymnasienivå så att du kan söka till yrkeshögskola, högskola och universitet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://karlskogafolkhogskola.se/utbildning/allman-kurs-psykologi-och-halsa/

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/