Team- och ledarskolan - distans

Ansök nu

Team- och ledarskolan - distans

Örebro folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha gått en bibelskola.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Krister Petersson

Telefon: 070-101 69 71
E-post:
krister.petersson@orebrofolkhogskola.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

Team- och Ledarskolan är en folkhögskolekurs på halvfart för dig som redan gått en bibelskola och som vill fortsätta ett steg till. Kursen sker i kombination med Teen Challenge Sveriges teamarbete. Det betyder att du läser på halvfart och finns med som volontär på halvtid i ett socialt arbete eller församlingsarbete med social inriktning.  

Halvtidskursen är upplagd så att den varvas med ett antal kursveckor på Götabro och distansstudier som följs upp med mentorer på skolan. Under hela kursen finns ett tydligt handledarskap och uppbackning. Vi tror att den här kursen är ett perfekt steg för dig som redan gått en bibelskola och vill göra något konkret för dina medmänniskor.

Teen Challenge Sverige sänder ut team till olika församlingar runt om i vårt land. Där får de vara med och betjäna de sammanhangen de finns i på många olika sätt. De har även ett team som jobbar ute på gatan i Örebro där de får möta människor på deras egen hemmaplan. Alla team har ett fokus på socialt arbete och på att möta människor vilket tar sig uttryck på många olika sätt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.gotabro.se/team-och-ledarskolan