Digitala spel och community manager – distans

Profilkurs, Distanskurs Bona folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Är du intresserad av digitala spel och spelkultur? Då är denna kurs något för dig! 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 19 dec 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 600 kr per läsår (Avgift för studerandeförsäkring, studiematerial/kopior och studieresor.)

Kontakt: Nicole Kellberg

E-post:
nicole@bona.nu

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig om digitala spel, spelkultur och community management. Kanske vill du jobba i spelbranschen, eller behöver bättre koll på spelkulturen och digitala kulturformer i ditt nuvarande jobb. Här får du en bred utbildning med de mest relevanta ämnena.

Utbildningen ges på halvtid under ett år och görs i nära samarbete med spelbranschen. Vi jobbar med verkliga projekt med lärare från branschen, och du kommer göra ett praktiskt case på ett spelbolag eller liknande. 

Vi ger dig kunskap om projektledning, eventbudget, digitala events, och att jobba med community och skapa grunderna i digitala upplevelser. En viktig del i utbildning är diskussionerna kring sociala hållbarhetsfrågor och värderingsarbete i spelindustrin.

Vem du är

Utbildningen passar dig som är intresserad av digital spelkultur, vill jobba i spelbranschen eller behöver fylla på med kunskap om digitala spel och kulturen. Till exempel om du jobbar med unga och behöver bättre förståelse för spelens roll i deras liv. Eller så är du någon helt annan – alla är välkomna!

Praktisk information

Utbildningen är på distans och genomförs digitalt. Alla deltagare ska ha webbkameran på under föreläsningarna. Om du inte har kamera på datorn får du låna av oss.

Antagning

Sök genom att fylla i ansökan här på webben och skicka med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå utbildningen.

Samarbete med Female Legends

Vi gör utbildningen ihop med communityt Female Legends, som är en ideell förening med fokus på att stärka kvinnor och icke-binära inom e-sport och gaming. De har lång erfarenhet av att jobba med inkluderande nätverk och digitala events.

Här kan du höra mer om utbildningen och träffa din kursledare Sarah Fagerström.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen har du en bra grund för att söka jobb i spelbranschen, kanske som community manager. Du som behövde fylla på med kunskap har fått en ökad förståelse och kan arbeta mer med de nya digitala kulturformerna i ditt befintliga jobb.

Fler kurser inom: Design Spel Grafisk form

Bona folkhögskola

Vi må vara en skola, men vi är så mycket mer än så. Visst bygger vår verksamhet på bildning, men vi gör så mycket mer än så. Vår skola är en fri zon, med hjärta, kunskap, värderingar och samhällsengagemang. Våra olikheter berikar oss och ger nya perspektiv. Tillsammans skapar vi en trygg atmosfär av kunskap och vänskap, som stärks av att alla som är här verkligen vill vara det.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bona folkhögskola
Urban Hjärnes Väg 11
591 30 Motala

Telefon: 0141-20 95 80
E-post: info@bona.nu
Webbadress: http://www.bona.nu/