Bona folkhögskola

Bona folkhögskola arbetar för en bättre värld, varje dag, hela tiden. Vår verksamhet bygger på radikala idéer från vänster, med kollektiv och individuell skaparkraft i centrum. Med sikte på framtiden.

Bona folkhögskola

Här på Bona försöker vi hela tiden att arbeta för en bättre värld, på flera olika sätt. Våra grundvärderingar kommer från vänster vilket bland annat innebär att radikal samhällsdebatt och solidaritet präglar allt det vi gör.

Precis som hos andra folkhögskolor är idén om fritt och frivilligt lärande viktigt här. Kort sagt innebär det att du får bestämma mycket själv. Det som skiljer Bona från andra är att vi fortsätter att jobba mycket i temaform, där man knyter ihop flera olika ämnen under ett övergripande tema. Vi menar att det främjar både individuellt och kollektivt lärande, oavsett vilka förutsättningar deltagaren har.

Vi tror på att göra saker tillsammans och inte bara inom kurserna men i hela skolan. Till exempel samlas deltagare från alla kurser varje torsdag, för att läsa tillvalsämnen i tvärgrupper. Där sker oerhört spännande möten, eftersom Bona har ungefär 170 deltagare med många olika bakgrunder, erfarenheter och förutsättningar. Förra terminen var den yngsta deltagaren 16 år, och den äldsta var 79 år.

Rent formellt så är Bona en ekonomisk förening som driver en folkhögskola utan vinstintresse, och har ungefär 150 ägare. Alla våra lärare har erfarenheter av tidigare arbete och har djupa ämneskunskaper, ofta i flera ämnen. Dessutom har de flesta en lång erfarenhet av folkbildning och är synnerligen bra på att knyta en nära kontakt med deltagarna.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Hela skolan är tillgänglig för personer som är beroende av rullstol för att kunna förflytta sig. Hörslinga finns i samlingslokal och I ett klassrum.

Hitta hit

Postadress:
Bona folkhögskola
Svarta gatan
591 46 Motala

Telefon: 0141-20 95 80

E-post:
info@bona.nu

Webbadress:
www.bona.nu

Huvudman:
Bona folkhögskola ekonomisk förening
http://bona.nu/om-oss/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 7 bäddar