Allmän kurs - Tema Takt

Behörighetsgivande kurs Marieborgs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du har en diagnos inom NPF-spektrat och vill läsa in hela eller delar av gymnasiebehörigheten.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 1000 kr per termin. Eventuell kostnad för kost och logi tillkommer.

Kontakt: Jenny Andersson

Telefon: 011-21 96 00

E-post:
info@marieborg.org

Utförande och innehåll

Allmän kurs på gymnasienivå. Du studerar hur vårt samhälle fungerar, historiskt och i vår samtid.

Gymnasiestudier där du i mindre grupp har tillgång till förstärkt pedagogiskt stöd samt anpassad studietakt. Kursen är utformad efter folkbildningstanken med fokus på demokrati, hållbarhet, mångfald och kultur. Vi lägger även stor vikt vid den sociala och personliga utvecklingen. Kursen kan också fungera som en ingång till andra behörighetsgivande kurser på folkhögskolan.

Förutom att du läser specifika ämnen som matematik, naturkunskap, svenska och engelska så utgår vi ifrån olika teman. Ett tema inkluderar flera olika ämnesområden som exempelvis historia, samhällskunskap och religionskunskap.

Boende

Möjlighet till boende finns på skolans internat. Du erbjuds ett eget rum med dusch och toalett samt att ni delar kök tillsammans med andra som läser kursen. Det fins stödresurser för att hjälpa till med organisation av både kollektiva och individuella behov kopplat till boende, fritid och rutiner. Kvällar, nätter och helger finns ingen personal på plats och du förväntas kunna vara självständig. Under skoldagar ingår lunch i hyran och frukost finns som tillval.

Personal

Ämneslärare och handledare, både inom studier och boendeträning.

Plats

Marieborgs folkhögskola, Herrgården.

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln