Musiklinjen - Musikens Kreativa Verktyg

Profilkurs Marieborgs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Välkommen att söka till en modern musikutbildning i Norrköping! Här finns två olika profiler: År 1 – Musikens Kreativa Verktyg och År 2 – Musiken, Branschen och Du.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se information "Antagningskrav" under "kursbeskrivning".

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 1000 kr per termin.

Kontakt: Per Kolsgård

Telefon: 011219600

E-post:
per.kolsgard@marieborg.org

Nyfiken?

…då söker vi dig som gillar att att skapa musik, stå på scen och samarbeta i olika former. Oavsett om du gillar pop, metal eller reggae så vill vi nå dig som vill testa nya grepp och utveckla ditt konstnärskap. 

Båda inriktningarna vänder sig till dig som vill skaffa konstnärliga och praktiska verktyg för att arbeta med musik på varierande sätt. Här erbjuds du ämnen såsom Ensemblespel, Songwriting och Musikproduktion samtidigt som du i bransch-ämnena får förståelse för musikbranschens olika delar. År 1 handlar om att bredda ditt musikaliska kunnande medan du under År 2 arbetar mer målmedvetet med just ditt musicerande.

Utbildningen är placerad på Marieborgs Herrgård med tio minuters cykelavstånd till Norrköping City. Här finns möjlighet till internatboende i Herrgårdens vackra omgivning.

Kursinnehåll År 1

Läsåret för År 1 – Musikens Kreativa Verktygdelas in i temablock. Blocken kallar vi för Rytm, Sounds, Harmonik, Crossover (musik med andra konstformer) och Koncept. Varje block berör mer eller mindre de olika ämnena. Som exempel kan det innebära att vi inom Rytmblocket spelar musik i udda taktarter, programmerar beats och spelar rytmer från olika delar av världen. Inom Crossover kan det exempelvis handla om att skriva teatermusik, komponera till texter eller skapa musik till konstverk.

Varje block avslutas med konserter eller framträdanden.

Ämnen År 1

Ensemble, songwriting, musikproduktion, musikaliskt hantverk, röst, kör, bransch/event, musik och samhälle, brukspiano och musikhistoria 

Lokaler

– Rephus med fyra fullt utrustade replokaler

– Musik-datasal med 10 st arbetsstationer med ljudkort och midiklaviatur

– 2 st projektrum med dator, ljudkort, mikrofon, och studiomonitorer

– 1 st mindre studio med möjlighet att spela in 16 kanaler samtidigt 

– Klassrum

Antagningskrav

Skicka in en ansökan där du berättar om dig själv och varför du söker. Du behöver ange referenser. Skriv vad du tänker framföra i ansökan och om du vill ha hjälp med komp. Har du redan inspelad musik i video eller mp3-form så länka gärna i ansökan. Därefter kan du komma att kallas till intervju.

Intervju

Du blir intervjuad av musiklärare och deltagare som går musikutbildningen. Deltagare kommer också visa dig runt på skolområdet. I samband med intervjun förekommer ett uppspel där vi önskar att du spelar eller sjunger något som beskriver din musiksmak eller vem du är (det behöver inte vara något egenskrivet). I denna utbildning bör du ha goda förkunskaper på minst ett instrument/sång/dator. 

Sista ansökningsdag fredag 15 juni 2023

Ansökningar inkomna efter 15 maj behandlas i mån av plats

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.marieborg.org/kurser/musik/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.marieborg.org/kurser/musik/

Fler kurser inom: Musik

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln