Teknisk pedagog

Profilkurs, Yrkesutbildning Fridhems folkhögskola
Ansökan öppnar snart
  • Studietakt:
    100%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Löpande
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Yrkesutbildning

Höstterminen 2021 startade vi en ny kurs som heter pedagogisk tekniker och teknisk pedagog. Detta är en yrkesprofilerande kurs för personer som har stor vana av att ta itu med tekniska problem i vardagen, och som vill jobba med teknisk support eller liknande uppgifter.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 15 oktober

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Plats för kursen: Malmö

Kontakt: Arvida Svenske

E-post:
arvida.svenske@skurupfridhem.se

Utbildningen är en termin och ges dagtid på heltid i Malmö.

I kursen varvas lektioner med praktiska moment och besök av gästlärare som arbetar med teknisk support på olika sätt. Vissa moment kan genomföras på distans via digitala medier.

Under kursens gång får deltagarna lära sig att förklara teknik enkelt och förståeligt, arbeta effektivt och hur man själv snabbt lär sig hantera och navigera i nya system.

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som bygger på folkbildning, vilket innebär att fokus ligger på individens behov och gruppens gemensamma lärande, och att deltagarna och gruppen har stort inflytande över kursens innehåll och upplägg.

Att kursen är "yrkesprofilerande" innebär att kursen riktar sig till deltagare med förkunskaper som de skaffat sig på egen hand, och att dessa kunskaper och färdigheter kartläggs under kursen och utvecklas vidare till en yrkesprofil som passar många olika uppdrag och tjänster.

Kursen är studiemedelsberättigad.

Ansökan
Ansökning för vårterminen 2022 är öppen. Ansök här!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.skurupfridhem.se/Utbildningar/Teknisk-pedagog

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks både på profilutbildningarna och på de allmänna kurserna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Jag är en stor vinnarskalle

En skada satte stopp för Jessika Nurkkalas fotbollskarriär. Ganska snabbt efter det började hon bli mer och mer intresserad av esport. Att hennes storebror, som spelade dator- och tv-spel, vägrade låta henne spela gjorde henne inte mindre taggad på att börja.

Läs hela artikeln