Askar, mappar och kassetter

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Gunlla Pålsson

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Praktisk och teoretisk kurs för de som vill prova på att göra fina förvaringsmodeller som du kan ha nytta av när du kommer hem.

Praktisk och teoretisk kurs för de som vill prova på att göra fina förvaringsmodeller som du kan ha nytta av när du kommer hem. Kursen går ut på att, förutom att göra vackra saker, bygga en plattform som ger dig en metod att kunna arbeta vidare med ditt eget skapande.

Kursupplägg
Kursen inleds med att vi undersöker olika typer av askar och mappar och dess funktioner.
Vi fortsätter sedan med att tillverka en skräddarsydd kassett till er favoritpocket som ni har med. Vi gör efter det en liten klurig oändlighets ask klädd i dekorerat papper. Efter halva kursen gör så vi en skräddarsydd kassett med hård pärm och avslutar med ett skrin med fack i två våningar där ni kan förvara - smycket - sybehör - skruvar och muttrar - frön - pärlor eller andra minnes- och samlarsaker.

Under kursens gång går vi igenom de olika verktygen och hur de ska användas. Jag kommer också att medvetandegöra vikten av materialets olika kvalitéer.
Undervisningen går ut på att, förutom att göra vackra saker, bygga en plattform som ger dig en metod att kunna arbeta vidare med ditt eget skapande.
Allt material till kursen är förskuret för att ge deltagarna möjlighet att koncentrera sig på sitt eget skapande.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som provat på innan.

Materialkostnad tillkommer.

Kursledare Monica Langwe
Monica Langwe bor och verkar i Mora där hon har sin ateljé. Hon rör sig i gränslandet mellan konst och hantverk och är utbildad inom både traditionellt och innovativt bokbinderi, såväl teoretiskt som praktiskt. Hon undervisar sedan många år i bokhantverk både i Sverige och utomlands på konsthögskolor, konstskolor och folkhögskolor.
2016 gav hon ut boken ”Papper och stygn” på Hemslöjdens förlag.

 
Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/