Fritt broderi och akvarell

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

I denna kurs vill vi försöka kombinera broderi och akvarell. Vi jobbar först med akvarellfärger, olika papper och penslar. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi.

Fritt broderi är precis så som det låter: fritt, kreativt och t.o.m. befriande. En underbar väg in i det egna skapandet, men för att skapa en intressant bild, att iscensätta en bildidé, då räcker det inte alltid med att kunna olika stygn. Komposition, färg och form är grundläggande färdigheter och en ovärderlig hjälp i allt fritt skapande, oavsett teknik. I denna kurs vill vi försöka kombinera våra olika kunskaper och tillsammans ge en dynamisk bredd åt den svåra konsten att bygga bilder.

Vi jobbar först med akvarellfärger, grundövningar med tubfärger och bred pensel. Därefter översätter vi idéer och skisser till fritt skapande broderi. Akvarellmåleriets snabba spontana omedelbarhet i kombination med broderiets långsamma, meditativa skapande låter för oss som en fantastisk kombination.

Kursen är öppen för alla, men det är en fördel med en viss vana vid nål och tråd.

Henriette Ousbäck utbildad på Konstindustriskolan, numera HDK, i Göteborg, textila linjen och har ända sedan mitten av 70-talet arbetat med broderi som konstform. Henriette arbetar med utställningar, uppdrag och med pedagogisk verksamhet. 

Ria Roes är konstnär utbildad vid De Vrije Akademie Den Haag i Holland. Hon är aktiv konstnär och utställare och har mångårig erfarenhet som bildpedagog, bland annat från de uppskattade kurser hon har hållit på Capellagården (Carl Malmstens skola på Öland), i Provence, på Lofoten samt vid Gerlesborgsskolan tillsammans med Arne Isacsson.

Materialkostnad tillkommer

 

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/