Ljuset och kameran

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Kursens tema är ljus. Kursen fokuserar på att du som fotograf lär dig att se och arbeta med olika ljus, mestadels naturliga men även artificiella ljus.

 

Kursen fokuserar på att du som fotograf lär dig att se och arbeta med olika ljus, mestadels naturliga men även artificiella ljus. Detta är en kreativ kurs där vi inte eftersträvar att avbilda så dokumentärt som möjligen, utan att utnyttja motivets ljus och styra exponeringen så resultatet blir spännande, fantasifullt och motivet får djup och perspektiv. Vi arbetar i naturliga miljöer med naturmotiv.

Du får även lära dig en hel del nya kompositioner som bygger mycket på motivets bakgrund, perspektiv och sedan olika ljustekniker för att fotografera suggestiva bilder som lever länge i ditt bildarkiv. Så om du vill behärska allt från tråkigt ljus mitt på dagen till dramatiskt ljus kväll, morgon och natt så är det en kurs för dig. Det krävs att du har fotograferat ett bra tag och kan ”framkalla” dina bilder i ett bildbehandlingsprogram som t.ex. Lightroom eller Photoshop. På denna kurs krävs en del arbete på egen hand och det är viktigt att tekniska och fotografiska färdigheter finns på en sådan nivå att man på egen hand kan redigera bilder och följa vidare instruktioner.

Kursledare är Jan Pedersen, som i nästan 40 har fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka även lett naturfotoresor och workshops för Wild Nature fotoresor som han var med att starta. Han har ett förflutet som mångårig bildredaktör och delägare av en bildbyrå och är i dag en premierad och publicerad fotograf med många internationella meriter. Han anlitas också flitigt som föredragshållare på fotofestivaler för en bred publik och är även en mycket efterfrågad kursledare med många återkommande deltagare

Hemsida: www.janpedersen.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/