Från rädsla till kärlek - konsten att hitta sitt sanna jag!

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På den här kursen får du teoretiska kunskaper om hur vi fungerar på insidan, men du får framförallt göra en mängd praktiska övningar som hjälper dig att få kontakt med ditt sanna jag.

I dagens samhälle är de allra flesta människor identifierade med det som man ofta kallar egojaget - en struktur där tankar och känslor av rädsla, oro, stress, avundsjuka, känslor av mindervärde, självkritik etc dominerar. Vi har alla hittat strategier för att hantera dessa oönskade känslor (arbete, träning, sex, alkohol), men det är tyvärr tillfälliga lösningar som inte hjälper oss i längden.

Ironiskt nog så jagar de flesta av oss runt i sökandet efter frid, harmoni, lycka etc, fast allt detta hela tiden finns inom oss, och faktiskt är en del av oss själva. Vi föddes alla med dessa resurser: kärlek, livsglädje, empati, nyfikenhet etc - detta är vad man skulle kunna kalla vårt sanna jag. Detta har aldrig gått förlorat, och kan aldrig gå förlorat, men vi har genom vår uppväxt och vårt samhälle tappat kontakten med oss själva.

I kursen "Från rädsla till kärlek" kommer vi dels att prata om hur vi faktiskt fungerar och om hur vi kan återknyta kontakten med vårt sanna jag, med vårt ursprung. Kursen innehåller en stor del praktiska övningar, både två och två, enskilt och i helgrupp, olika former av meditationer men också öppna samtal och delningar i gruppen där vi pratar om hur kunskapen om det andliga kan tillämpas i vardagslivet.

Kursledare är Gregor Bergman, 57-årig fyrabarnsfar, pianist, improvisatör och utbildad inom Zen Coaching. I kursen ingår också en 20 min Zen Coaching  med Gregor.

 
 
Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/