Sång- och körimprovisation

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kursen vänder sig till dig som är van att uttrycka dig med sångröst och har körerfarenhet. Du kommer stärka din röst, sång, sceniska uttryck, musikskapande och lära dig mycket om improvisationer.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhösgskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vi kommer att sjunga tillsammans och utforska hur musik kan bli till, öva på att vara kreativa och spontana och samtidigt lyssna och känna in gruppen. Du kommer bli säkrare i sång, sceniska uttryck, musikskapande, artisteri och lära dig mycket om improvisationer. Fokus ligger på att skapa intressant musik som andra kan ha glädje av att lyssna på. Du kommer att få sjunga mycket och få tekniker att luta dig mot när du improviserar.

Kursen vänder sig till säkra sångare med mångårig körvana, då det krävs att kunna hålla sin ton i en körklang med säkerhet för att inte förstöra för de andra deltagarna. Är du osäker på om du kan gå kontakta kursledaren.

Kursledare är Peter Holmstrand, dirigent, körledare, kompositör och lärare. Han är utbildad på HSM i Göteborg där han också varit lärare, har också utbildat artister på Balettakademin, PAS och verkat på estetiska programmet på Hulebäcksgymnasiet. Har sjungit i bland annat i sångensemblen Amanda, är konstnärlig ledare för Kören Rabalder och frilansar som workshopledare.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln