Skinnsömnad

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På Täpp Lars skinnkurs får du lära dig grunderna i skinnsömnad, tillskärning och skinnkvalité. Det mesta syr vi för hand men även något på maskin. Du har möjlighet att sy t.ex mössor, vantar, 

På Täpp Lars skinnkurs får du lära dig grunderna i skinnsömnad, tillskärning och skinnkvalité. Det mesta syr vi för hand men även något på maskin. Du har möjlighet att sy, mössor, vantar, väskor och tofflor.

Du kan själv ta med det skinn du kanske har hemma eller köpa på plats på kursen. Nålar, tråd och mönster och alla de verktyg du behöver finns på plats.

Kursledare är Täpp Lars Arnesson, en mångsidig skinnhantverkare och inspiratör från Malung i Dalarna som brinner för handens kunskap och skapande. Lars började som 25 åring arbeta professionellt med skinn och pälssömnad och har under sina 20 år inom yrket samlat på sig en stor kunskapsbank från äldre generationer. Erfarenheter och kunskaper han vill vidareutveckla och dela med sig av. Han har levererat sina alster till både slott och koja och blivit känd genom media i olika konstellationer.

Materialkostnad tillkommer

Fler kurser inom: Hantverk Skinn

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/