Tova med svensk ull - Fint och grovt

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lär dig skapa med ull! Välkommen till en inspirerande och lärorik introduktion i konsten att tova.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Lär dig skapa med ull! Välkommen till en inspirerande och lärorik introduktion i konsten att tova. Svensk ull - som kan vara både tunn och mjuk samt slitstark och grov - passar utmärkt att tova med och har många olika användningsområden.

Under veckan kommer vi både att tova tunt och kroppsnära samt testa på en tjock kvalité som passar till sittdyna, matta eller varför inte korg? Vi kommer också tillverka tredimensionella föremål såsom vantar eller mössor. Du som går kursen kan vara nybörjare eller erfaren - hantverksintresset kommer räcka långt. Kanske är du blivande fårägare eller intresserad av hållbara textilier.

Mariel Roxendal är en erfaren kursledare, utbildad vid Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk. Hon är filtmakare, textilkonstnär, fårägare, pedagog och ullentusiast. Hon arbetar i gränslandet mellan slöjd, hantverk och konst och slutar aldrig fascineras av ullens möjligheter.

Materialkostnad tillkommer

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/