Allmän kurs - Måleri- och formspråk

Behörighetsgivande kurs Fridhems folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Möjlighet att gå mer än ett år finns.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du prövar olika tekniker och material. Du går upp i format och arbetar mycket på väggen eller vid staffliet för att utveckla ditt eget måleri. 

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 15 oktober 2023

Antagningsvillkor: Antagningsintervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/term. Övriga kostnader 1350 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, mat på av skolan arrangerade middagar, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Kontakt: Pia Palm

Telefon: 0418-446000

E-post:
pia.palm@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du pröva olika tekniker och material? Du kommer att arbeta i olika format och arbeta mycket på väggen eller v id staffliet för att utveckla ditt eget måleri. Genomgångar av arbetsuppgifterna gör att du tränar ditt bildseende och att ge och ta konstruktiv kritik. Under året produceras ett antal utställningar.

Du som kursdeltagare behöver inte vara fullärd, utan vi gräver där du står. Du behöver heller inte veta vad du vill med det skapande, det kan du hitta här. Det du behöver är en vilja att utvecklas, vara nyfiken samt tycka att det är stimulerande och härligt att vara kreativ.

Målet är att du ska utvecklas och fördjupa dina kunskaper och få insikter och färdigheter i ditt skapande. Du får också många möjligheter att utveckla ditt egna fria måleri och ställa ut dina verk både och utanför skolan.

OM INRIKTNINGEN

På måleri inriktningen får du möjlighet att:

 • Hitta din egen stil och uttryckssätt
 • Prova olika tekniker
 • Teckna kroki
 • Arbeta med akryl, olja, akvarell, spray, olika pennor och kritor
 • Reflektera över hur dina verk kan ställas ut och visas fram
 • Lära dig vad som ingår i en grundläggande konstnärlig utbildning

Under höstterminen arbetar vi med – blandat med kroki. Vi gör också en utställning. Under vårterminen arbetar vi med – men du har också möjlighet att arbeta med din portfölj för att kunna söka vidare konstnärliga utbildningar.

På Allmän kurs med Måleri och formspråk arbetar du med måleri ungefär halva tiden och den andra halvan ägnar du åt ämnesstudier i de ämnen du saknar från gymnasiet eller ämnen du är intresserad av.

LÄRARE

Kontaktlärare: Pia Palm, pia.palm@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: Lars Karlsson, lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln